UMOR UČINIO SVOJE

Nervozni 'mravi' teško poraženi u Trnskom

23.02.2010 u 20:46

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba su doživjeli novi poraz na svom parketu u drugom krugu Challenge kupa, nakon FMP-a svladao ih je i belgijski Liege. Ipak, plasman u četvrtinu finala još nije kompromitiran


Liege je slavio s uvjerljivih 94:79, a gosti s trojicom Hrvata u svojim redovima do trijumfa su došli u trećoj četvrtini koju su riješili u svoju korist s čak 34:13.

Zagreb je u prvom poluvremenu na krilima nezaustavljivog Žorića (17 koševa u 15 minuta) održavao blagu prednost pred Liegeom, no tada je na naplatu došao akumulirani umor i kola su nezaustavljivo krenula nizbrdo.

Belgijance vodi nekadašnji pomoćni trener Cibone Gjergja, a centri su Papac i Stipanović. Gosti su večeras protiv 'mrava', koje je iscrpila završnica kupa, pokazali više i zasluženo slavili, no na tapeti su se našli suci.

Sredinom zadnjeg perioda, kada je Zagreb već bio 'zamrznut na -19', živci su popucali i krenula je kanonada prema slovenskom sucu Spendlu. Mulaomerović je sipao psovke na njegov račun rijetko viđenom upornošću, a prilično agresivan trk prema njemu zaustavili su suigrači i stožer.

'Ma nemam riječi. U faulovima smo završili na minus 500, i to na svom terenu. Neviđeno. Liege je zasluženo pobijedio, ali ovakvo suđenje te mora izluditi,' rekao je na kraju Mulaomerović koji je 15 koševa i sedam dodavanja kompromitirao s čak osam izgubljenih lopti.

Zagreb je ponovno imao problema s napadačkim skokom protivnika koje su predvodili Amerikanci Duncan (21) i Banks (19). Stipanović je zabio četiri, a donedavni zagrebaš Papac pet koševa.

Zagreb je igrao sa 11 igrača među kojima su bila trojica iz omladinskog pogona. Priliku su dobili i Pešut i Rikić (219 cm) te mladi Šibenčanin Šarić za kojeg je bila zainteresirana Caja Laboral. Svi su ušli u završnici, ali ostali su bez učinka.

'Bili smo potpuno prazni nakon kupa, a na klupi smo imali dječji vrtić. Nikad nije ugodno izgubiti, ali vjerujem da ćemo proći u četvrtinu finala,' završio je Mulaomerović.

Žorić je zabio 21, a Garma 11 i Zagreb je trenutno na omjeru 2:2. Slijede mu  dva dvoboja u Beogradu, protiv Partizana u NLB ligi i FMP-a u europskom kupu. Između tih dvoboja Zagreb će ostati u Srbiji.