NEIZVJESNO FINALE

Zagreb preko Cibone do drugog Kupa u povijesti

19.02.2010 u 19:47

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba pobjednici su Kupa Krešimira Ćosića - u finalnoj utakmici u prepunom Trnskom svladali su branitelja naslova Cibonu 81:74 (36:40)

Najbolju košarku u metropoli u ovom trenutku igra Zagreb CO. 'Mravi' su u završnici Kupa porazili 'vukove' i tako povećali broj trofeja u klupskoj riznici.

Tijekom cijele utakmice vodila se velika borba za svaku loptu i koš, a nijedna momčad nije se uspjela odlijepiti na dvoznamenkastu razliku. Na odmor se otišlo s četiri koša prednosti za cibose. No njihova razlika se brzo otopila odmah na početku treće trećine. Igralo se koš za koš i obje momčadi izmjenjivale su se u vodstvu do samoga kraja. U posljednju minutu je domaćin turnira ušao s prednošću od 74:72, imao sigurniju ruku i više koncentracije te je zasluženo osvojio natjecanje koje nosi ime po legendarnom hrvatskom košarkašu Krešimiru Ćosiću.

Najbolji kod pobjednika bili su Žorić (24 koša i 5 skokova) te Mulaomerović (20 koševa i 6 asistencija), dok su se kod poraženih istaknuli Bogdanović (9 skokova) i Gordon (8 skokova) sa po 17 koševa te Tomas koji je dodao 16.

Bio je to drugi Kup za 'mrave' koji su tako ponovili dostignuće iz 2008. Cibona je ostala na šest trofeja.

'Bilo je ovo pravo finale, i mi i oni bili smo na izmaku snaga. Znat ćemo proslaviti ovaj uspjeh. Nadam se da su u ovoj predstavi uživali i gledatelji. Pohvalio bih suigrače, a posebice Luku Žorića. Znali smo da smo dobri da možemo otići do kraja i to smo sada i pokazali', rekao je Damir Mulaomerović, koji je proglašen najboljim igračem završnice Kupa.