ZADAR PAO U PRODUŽETKU

Gordon odveo Cibonu do finala Kupa

18.02.2010 u 19:37

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone plasirali su se u finale Kupa pobijedivši u Trskom Zadar 81:71 nakon produžetka. U tvrdoj i šokantnoj utakmici gdje šut nije slušao nijednu stranu cibosi su bili ipak konkretniji i spretniji te su se sasvim zasluženo plasirali u finale

Nevjerojatno uzbudljivu i atraktivnu utakmicu odigrali su Cibona i Zadar. Obje momčadi su znale imati i po osam poena razlike, ali i nevjerojatne periode kada nisu mogle po nekoliko minuta postići koš, da bi u posljednjim sekundama Cibona uspjela osigurati produžetak, nakon kojeg je došla i do pobjede.

Cijela utakmica svela se na posljednju minutu regularnog dijela u koju je Zadar ušao s vodstvom 57:52, a onda je na scenu stupio Gordon i prvo postigao tricu, zatim dvicu i donio vodstvo Ciboni 58:57. Novi moment drami dodao je Ružić tricom i novim vodstvom Zadra 60:58, a onda se opet pojavio Gordon i u posljednjim sekundama pogodio za 60:60.

Cibona je u samom početku produžetka odmah slomila otpor Zadra s pet postignutih koševa u nešto više od 20 sekundi. Do kraja utakmice cibosi su se razgoropadili na krilima briljantnog Gordona i na kraju zasluženo slavili 81:71.

Prvo ime susreta bio je Gordon, koji je utakmicu završio sa 26 poena i 11 skokova te pet asistencija, a njemu uz bok je bio i Marko Tomas sa 22 poena. Kod Zadra istaknuli su se Stipčević sa 19 poena, Car sa 17 te Ružić sa 16 poena.

U drugom polufinalnom ogledu Zagreb igra protiv Cedevite.