EUROLIGA

Protiv Avellina osigurati nastup u TOP 16

24.11.2008 u 14:00

Bionic
Reading

Ogled petog kola Eurolige protiv talijanskog Air Avellina u Ciboni najavljuju kao najvažniju utakmicu sezone. Naime, upravo je talijanski predstavnik najveći konkurent 'cibosima' u borbi za TOP 16. Ukoliko 'vukovi' u srijedu u svojoj dvorani dođu do pobjed

Mada je prošlo samo dva dana od šakačkog incidenta u Splitu gdje su se sukobili 'cibos' Rawle Marshall i igrač Splita Siniša Štemberger, pod Tornjem u druženju s novinarima nisu željeli previše trošiti riječi na taj nemili događaj.

'Želimo da se piše o utakmici, a sve ostalo želimo da trenutno padne u drugi plan. Mi se želimo usredotočiti na utakmicu sa Avellinom, a o kazni Marshallu mi ionako ne možemo utjecati, a s naše strane ćemo ga financijski kazniti', kazao je sportski direktor Cibone Mihovil Nakić.

Kao i sportski direktor, ni trener Perasović nije se htio previše osvrtati na splitski incident. S obzirom na važnost utakmice trenerova odluka da svu svoju energiju usredotoči na ogled sa Avellinom ni ne čudi.

'Za nas je ovo najvažnija utakmica jer igramo protiv direktnog suparnika za TOP 16. Naše su sve misli usredotočene na njih, a na meni je da svoje igrače izoliram od svih drugih priča te da razmišljaju samo o utakmici u srijedu, a ne o Marshallu', započeo je Perasović koji je kratko i predstavio sljedećeg suparnika Cibone.

'Izuzetno su neugodna momčad. Imaju kvalitetu da mogu iznenaditi sve protivnike, pa tako i nas. Možda nemaju težinu jednog Maccabija ili Olympiacosa, ali vjerujte mi da su igrački jako snažni. Igraju drugačije nego momčadi s kojima smo se dosad susretali. Pucaju dosta trica, a njihovi su igrači prave atlete, šutetski jaki, te su izuzetno dobro posložena momčad', kazao je strateg 'vukova' te nastavio:

'Imaju pet Amerikanaca u svojim redovima, a svi znamo kvalitete jednog Besta ili Warrena koji je prošle sezone igrao u Ciboni. Sigurno da će Warren u Zagreb doći posebno motiviran, a kolika je njegova kvaliteta dovoljno govori podatak da postiže najviše poena, što znači da je on njima važna napadačka poluga'.

Mada je druženje s novinarima većim djelom vremena proteklo u znaku najave utakmice sa Avellinom, u zraku je uvijek lebdio 'slučaj Marshall'. Tako je novinarska znatiželja ipak natjerala trenera Perasovića da barem kaže da li je razgovarao s igračem koji je bio akterom incidenta.

'Razgovarao sam sa Marshallom nakon Splita. E, sad koliko će na njega imati taj incident utjecaja to ja ne mogu znati. Ono što znam jest da očekujem i od njega, ali i od drugih igrača da budu maksimalno koncentrirani na utakmicu', završio je Perasović.

Cibona utakmicu sa Avellinom igra u srijedu s početkom u 18.30 sati, a utakmica će biti posvećena Krešimiru Ćosiću kojem bi na dan utakmice (26. studenoga) bio rođendan.