EUROLIGA, DRUGI KRUG

Partizan šokirao europske prvake, Kasun solidan

27.01.2010 u 22:23

Bionic
Reading

Tijekom srijede su odigrane prve tri utakmice drugog kruga košarkaške Eurolige. Od hrvatskih igrača najzapaženiju ulogu imao je Mario Kasun, a junaci večeri su košarkaši Partizana

CSKA je u Moskvi svladao Unicaju rezultatom 86:78. Najbolji među Rusima bili su Šiškauskas sa 23 i Langdon sa 19 koševa, a Planinić je za 25 minuta zabio četiri koša uz pet skokova i tri asistencije.

U Madridu smo trebali vidjeti hrvatski centarski obračun, no Realov trener nije dozvolio Anti Tomiću da upiše prve euroligaške minute na parketu. I bez njega 'kraljevi' su svladali Efes Pilsen rezultatom 77:70, a za Turke je Mario Kasun ubacio osam koševa uz dva skoka.

Najviše razloga za zadovoljstvo imaju igrači Partizana. Momčad Duška Vujoševića gostovala je u Ateni kod Panathinaikosa i pred 12 tisuća šokiranih gledatelja pobijedila prvake Europe. Iako su igrali bez ozlijeđenog centra Marića, crno-bijeli su u drugom poluvremenu primili samo 17 koševa i u tvrdoj završnici slavili rezultatom 64:59. Najbolji je bio Vesely sa 13 koševa, šest koševa, četiri dodavanja i tri (nijedna izgubljena) ukradene lopte. Veteran Božić i Lawrence (deset skokova) dodali su po 12. PAO su predvodili Spanoulis sa 14 i Diamantidis sa 11, ali poraz nisu uspjeli izbjeći.

Cibona će prvi nastup imati u četvrtak u 18 sati, u Moskvi ih čeka Himki.