PORAZ CIBONE

Unicaja sretnija u dramatičnoj završnici

08.01.2009 u 20:29

Bionic
Reading

U pretposljednjem ogledu (9. kolu) prvog dijela Eurolige Cibonu je na njenom parketu u dramatičnoj završnici sa 77:76 (36:44) porazila španjolska Unicaja

Nakon dugog vremena u Zagrebu se tražila karta više za utakmicu Cibone. Prepuno i raspoloženo gledalište od samog je početka nosilo cibose u utakmici protiv Unicaje. Na krilima navijača 'vukovi' su odigrali izvrsnih tri četvrtine.

Cibona je utakmicu otvorila tricom Andersona koji je prvi puta igrao u Draženovom domu te je većim dijelom prvog poluvremena bila u vodstvu. Dvorana je bila u ekstazi sredinom druge četvrtine kad su 'vukovi' minus od dva koša (26:28) preokrenuli serijom od 10:0 i došli u vodstvo 36:28.

Igrači trenera Perasovića čvrsto su držali svoje vodstvo sve do posljednje četvrtine, kad su gosti iz Malage iskoristili nekoliko promašenih šutova Cibone i uspjeli preokrenuti rezultat.

Prava drama događala se u posljednjoj minuti kad su igrači Cibone velikom željom i borbenošću uspjeli zahvaljujući Kusu doći do minusa od samog jednog koša (77:76) sedam sekundi do kraja. U tim trenucima gostujuća momčad radi pogrešku te momčad Cibone u posljednjih sedam sekundi ima priliku doći do pobjede. Nažalost, prvo Prkačin, pa onda i Andrić nisu uspjeli postići koš, te je na kraju pobjeda otišla na stranu Unicaje.

S obzirom na to da su i Cibona i Unicaja već prije ove utakmice osigurali nastup u top 16, ovaj poraz i nije toliko bolan, jedino što je prekinut niz nepobjedivosti u Draženovom domu.

Valja napomenuti da je u momčadi Cibone zaigrao i Bruno Šundov koji je dan ranije dogovorio suradnju s 'vukovima'.

Alan Anderson postigao je najviše poena (19) u redovima Cibone, a vrlo dobri su bili i Kus sa 13 te Calloway sa 11 poena. Goste su predvodili Haislip sa 14 poena, Ndong 13, te Cook i Welsch sa po 10 poena.

Sljedeću utakmicu Cibona igra s Avellinom u Italji.