I U BESPARICI DOBRI

Cibonini volonteri u prilici osigurati top 16

13.01.2010 u 13:35

Bionic
Reading

Premda su pritisnuti financijskim problemima jer se više ni ne sjećaju kad su primili zadnju plaću i premda će do kraja sezone igrati bez kapetana Rozića koji se ozlijedio, pred košarkašima Cibone je u četvrtak u 20 sati prilika da pobjedom nad Asvelom osiguraju prolazak među 16 najboljih klubova Europe

Zaboravljeni od svih i zahvaljujući samo sebi, košarkaši Cibone koračaju kroz izuzetno burnu sezonu. Love odavno nema, no 'vukovi' na terenu igraju kao da novac curi u njihove džepove.

U četvrtak u 20 sati košarkaši Cibone će se na svom parketu u desetom kolu Eurolige ogledati s francuskim Asvelom te ako pobijede s četiri i više koševa, 'vukovi' će napraviti povijesni rezultat – ući će u top 16. Ovo povijesni shvatite uvjetno, jer 'cibosima' doseg među 16 najboljih momčadi Europe nije stran, no s obzirom na okolnosti, za njih bi to bio čudesan pothvat.

'Nema se što posebno najavljivati ova utakmica, u njoj se sve odlučuje. Mi imamo kapacitet za plasman u top 16 i duboko vjerujem da smo u stanju to napraviti', kazao je u uvodu druženja s novinarima trener 'vukova' Velimir Perasović te najavio protivnika.

'Asvel se strašno popravio u ovoj sezoni, a u gostima su pokazali da se mogu nositi sa svakim. Imaju velikih oscilacija u igri i igraju u serijama, a nama za pobjedu treba borbenost, ali i da odigramo izuzetno kvalitetno i maksimalno koncentrirano. Oni su veliki atlete i atipična su momčad s obzirom na momčadi koje igraju u NLB ligi.'

Cibona će odigrati prvu utakmicu ove sezone bez kapetana Rozića, koji se u nedjelju ozlijedio protiv Partizana i za njega je sezona gotova.

'Teško je reći koliko će nam Rozić nedostajati. Igrao je u prosjeku 30-ak minuta, a u obrani je bio naš stožerni igrač, ali njega nema i ne trebamo se na to referirati. Troha će imati veću minutažu, a i Bogdanović će imati drugačiju ulogu. Ako svi potegnu malo više, moći ćemo pokriti Rozića.'

U svakom slučaju, ovi mladi dečki zaslužuju da ih u četvrtak u 20 sati podržimo, a uz punu dvoranu 'vukovi' bi mogli napraviti čudo.