UTJEŠNA POBJEDA ZADRA

'Mravi' u drugom krugu europskog kupa

12.01.2010 u 20:07

Bionic
Reading

U 6. kolu EuroChallengea Zagreb je svladao Roanne s 94:87 i nastavit će svoj europski put. U drugom krugu 'mrave' očekuje još šest utakmica. Zadrani su u Eurokupu stigli do pirove pobjede protiv Šiauliaija 110:87

Košarkaši Zagreba plasirali su se u daljnju fazu EuroChallenge kupa. Mravi su u posljednjem kolu Skupine H na domaćem parketu pobijedili Roanne s 94:87, a da prođu dalje slavljem nad Kijevom sa 76:52 ujedno im je pomogao Keravnos.

Zagrebaši su prvo poluvrijeme zaključili u zaostatku 37:44, ali su potom preuzeli vodstvo u drugoj polovici treće četvrtine. Do pobjede je domaćine predvodio centarski par Ante Tomić (22 koša i 8 skokova) - Luka Žorić (24 koša i 6 skokova), dok su se kod gostiju istkanuli Ralph Mims (21 koš) te Ousmane Dia (19 koševa i 6 skokova).

Roanne je usprkos porazu osvojio prvo mjesto u skupini sa pet pobjeda i jednim porazom, Zagreb CO je drugi sa tri pobjede i tri poraza, dok su Keravnos i Kijev sa po dvije pobjede i četiri poraza ispali iz daljnjeg natjecanja.

S druge strane košarkaši Cedevite nisu se uspjeli plasirati dalje u istom natjecanju. Oni su u posljednjem kolu skupine D izgubili na gostovanju kod belgijskog sastava Dexia-Mons sa 64:85 (26:46), te su natjecanje okončali s dvije pobjede i četiri poraza. Cedevitu je predvodio Marino Baždarić sa 19 koševa.

Zadar se u drugom natjecanju Eurokupu od europske sezone oprostio uvjerljivom pobjedom. Protiv litvanskog Šiauliaija u dvorani 'Krešimir Ćosić' bilo je 110:87. Domaćina su predvodili Damir Rančić (25 koševa), Trent Plaisted (16 koševa i 6 skokova i Rok Stipčević (14 koševa i 5 asistencija). Kod gostiju najefikasniji subili Arvydas Šišknius (20 koševa) i Mindaugas Kuzminskas (19 koševa).

Zadrani su natjecanje okončali na trećem mjestu u skupini sa po tri pobjede i poraza, učinkom kojega je ostvario i drugi Hapoel iz Jeruzalema, ali među 16 najboljih se plasirao izraelski sastav zbog boljeg omjera u međusobnim ogledima. U Jeruzalemu je bilo 19 razlike za Hapoel, dok je Zadar uzvratio pobjedom od 17 pogodaka. Prvo mjesto je sa pet pobjeda i jednim porazom osvojio Aris.