PADA I UNICAJA?

Cibona želi skalp favorita iz sjene u Euroligi

07.01.2009 u 13:38

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone u četvrtak u 18.30 igraju utakmicu devetog kola Eurolige protiv Unicaje. 'Vukovi' će pokušati nastaviti stopostotni niz u KC Dražen Petrović

Cibona lovi svoju šestu euroligašku i petu pobjedu kod kuće. Hrvatski predstavnik je uz Olympiacos, Unicaju i Maccabi osigurao prolaz u top 16, a sada pokušava izboriti što bolje mjesto u skupini kako bi mu u drugom krugu bilo lakše. Zato treba pobjeđivati, no protiv Unicaje ih čeka iznimno težak zadatak. Svjestan toga je i strateg Cibone Velimir Perasović, koji jako cijeni goste.

'Unicaja je za mene pritajeni favorit za final four. Imali su lagani pad kada su im bili ozlijeđeni Gabriel, Rodriguez i Cabezas, no sada su opet kompletni i izgledaju dobro. Igraju u visokom ritmu. Njihov trener Garcia Aito već u prvoj četvrtini rotira deset igrača koji rade pritisak po cijelom terenu. Oni pokušavaju igrati isto i doma i u gostima, iako to nije jednostavno zbog sudačkog kriterija koji ponekad ide u korist domaćeg sastava', rekao je Perasović te još jednom pohvalio prvoligaša iz Malage.

'Oni su najkompletnija momčad dosadašnjeg dijela Eurolige.'

U odnosu na prvih osam utakmica u Europi, Cibona je ostala bez Marshalla i Kaštropila, a novi stanovnici svlačionice 'vukova' su Anderson i Šundov.

'Anderson je kompletan igrač. Igra dobro leđima okrenut košu, u stanju je probiti jedan na jedan, solidan je šuter i fizički je potentan. U prijašnjim momčadima nije pokazao svoj puni potencijal, no vjerujemo da će se to dogoditi u Ciboni', misli Perasović, a vjeruje i da će do Unicaje registrirati i Šundova.

'Šundov je pojačao konkurenciju i na njega ozbiljno računamo možda već i sad protiv Španjolaca. Ima sigurnu ruku, može čak zabiti i tri poena. Htio sam ga dovesti u Estudiantes, ali tada nisam uspio. On je dugoročno rješenje, jer je u ekipi velika stvar kada imate hrvatske dečke.'

Iz Cibone su izvijestili da je zanimanje za utakmicu veliko i da bi dvorana trebala biti puna, a ulaznice se mogu kupiti u Fan shopu Cibone (srijeda i četvrtak) ili na blagajni dvorane poslije 15 sati (četvrtak).