NA UVJERLJIV NAČIN

Cibona u četvrtfinalu europskog natjecanja

22.02.2017 u 20:35

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone izborili su plasman u četvrtfinale FIBA Eurokupa nakon što su u obje utakmice osmine finala bili bolji od poljske ekipe Stelmet Zielona Gora

'Vukovi' su u prvom susretu u Poljskoj slavili 81-69, a uvjerljivi su bili i večeras u KC Dražen Petrović pobijedivši 102:83. Gosti su u prve dvije četvrtine držali priključak i na poluvrijeme su otišli s podnošljivih šest koševa zaostatka (43:37).

Međutim, Cibona je treću dionicu dobila sa 20 koševa prednosti (36:16), pobjegla na + 26 uoči zadnje dionice i razriješila sve dvojbe, ako ih je uopće i bilo.

U posljednjoj četvrtini momčad Damira Mulaomerovića je spustila nogu s 'gasa' i Poljaci su ublažili poraz.

Najefikasniji igrači u redovima Cibone bili su Scottie Reynolds sa 19 koševa i četiri asistencije, Nebojša Joksimović sa 17 koševa, Luka Žorić sa 14, te Petar Marić sa 12 koševa. Poljski sastav predvodili su Armani Moore sa 22 koša i osam skokova, te Lukasz Koszarek sa 12 koševa.

Cibonu u četvrtfinalu po svemu sudeći očekuje francuski Elan Chalon koji je u prvom susretu na gostovanju pobijedio mađarski Egis Kormend 99:78 i za očekivati je pobjedu Francuza pred svojim navijačima.