DAVIS ZVIJEZDA ALL-STARA

Čudesna NBA večer; oboren Chamberlainov rekord star 55 godina!

20.02.2017 u 10:59

Bionic
Reading

Na 66. po redu NBA All-Star vikendu u New Orleansu postavljeno je nekoliko novih rekorda od kojih je najznačajniji onaj u broju koševa jednog igrača. Tako je Anthony Davis s 52 ubačena koša oborio rekord star čak 55 godina koji je od daleke 1962. držao legendarni centar Wilt Chamberlain. Čudesna večer u posebnom gradu

U košarkaškoj ekshibiciji u kojoj se svih 48 minuta obrane nisu igrale cilj zvijezda NBA je bio jednostavan; ubaciti što više koševa. Na koncu je Zapad slavio 192:182, a zvijezda domaćina New Orleans Pelicansa Anthony Davis iz igre je šutirao 26-39 čime je za 11 ispucanih lopti postavio novi rekord All-Star utakmica, a usput je upisao i 10 skokova što je bilo dovoljno da ga NBA obožavatelji izaberu za MVP-a utakmice.

'Bilo je čudesno. To sam i želio, osvojiti MVP titulu pred svojim navijačima, u svom gradu. Ovo mi jako puno znači', kazao je nakon utakmice 211 cm visoki Davis koji je oduševio gledatelje svojim zakucavanjima.

'Sljedeća stvar koji ću pokušati je zabiti 100 koševa', našalio se Davis aludirajući na Chamberlainovih 100 koševa na utakmici sezone NBA.

S ukupno 374 koša ovogodišnja utakmica All-Star postavila je novi rekord koji je trajao svega godinu dana, iz Toronta 2016. godine. Od važnijih rekorda svakako treba spomenuti kako je LeBron James postao prvi igrač u povijesti s više od 300 koševa na All-Star utakmicama, a sjajnu utakmicu u dresu Zapada odigrao je i Kevin Durant koji je postao tek četvrti igrač u povijesti All-Star spektakla s triple-double učinkom (21 koš, 10 skokova i 10 asistencija.)

  • +6
NBA All-Star 2017. New Orleans Izvor: Reuters / Autor: Larry W. Smith

Grčki košarkaš Gannis Antetokounmpo u svom prvom nastupu na All-Staru ubacio je 30 koševa, LeBron James ubacio je 23 uključujući i jedan skok šut gotovo s centra, a njegov suigrač Kyrie Irving dodao je 22 koša i 14 asistencija.

Nakon utakmice stigla je vijest kako je najbolji centar lige DeMarcus Cousins postao novi igrač New Orleans Pelicansa u velikoj razmjeni igrača.  Sacramento Kingsi i njhov glavni menadžer Vlade Divac odlučili su svog najboljeg igrača, centra DeMarcusa Cousinsa te uz njega i krilo Omria Casspia poslati upravo u New Orleans za bekove Buddyja Hielda, Tyrekea Evansa, Langstona Gallowaya te izbore prve i druge runde na ovogodišnjem draftu.Podatak kako je Cousins igrao samo dvije minute sugerirala je kako je bio neraspoložen.

Za Zapad, koji je bio domaćin u ovom susretu, ovo je šesta pobjeda u zadnjih sedam godina. Sljedeći All-Star vikend održat će se u Los Angelesu (šesti puta domaćin!) gdje će se 18. veljače 2018. odigrati 67. po redu utakmica najboljih igrača Zapadne i Istočne konferencije.

NBA All-Star 2017.