NBA ALL-STAR

Robinson novi kralj zakucavanja, Gordon najbolji tricaš

19.02.2017 u 12:22

Bionic
Reading

Igrač Indiana Pacersa Glenn Robinson III pobjednik je natjecanja u zakucavanju na All-Star vikendu koji se održava u New Orleansu, a pobjedu u tricama odnio je igrač Houston Rocketsa Eric Gordon

Robinson je bio bolji u finalnom okršaju od igrača Phoenix Sunsa Derricka Jonesa Jr., a 50 bodova dobio je za zakucavanje u kojem je preskočio suigrača Paula Georgea, maskotu Pacersa i navijačicu Pacersa!

Dvostruki pobjednik u zakucavanju Zach Lavine (Minnesota) nije mogao braniti naslov jer je njegova sezona naprasno prekinuta prije kraja zbog puknuća prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena.

Gordon, vodeći po broju trica u NBA ove sezone, bio je bolji u produžetku od igrača Cleveland Cavaliersa Kyriea Irvinga. Gordon je osvojivši 21 bod, a Irving 18.

Natjecanje u tricama je otišlo u produžetak nakon što su i Gordon i Irving sakupili svaki po 20 bodova u drugom krugu, eliminiravši igrača Charlotte Hornetsa Kembu Walkera koji ih je sakupio 17.

Prošlogodišnji pobjednik bek Golden Statea Klay Thompson eliminiran je u prvom krugu nakon što je sakupio samo 18 bodova. 

All -Star vikend završava večeras utakmicom zvijezda Istoka i Zapada.