LAKA POBJEDA

Cedevita razbila Jolly i po četvrti put u nizu uzela Kup

18.02.2017 u 22:22

Bionic
Reading

Košarkaši Cedevite četvrti puta zaredom, a peti u posljednjih šest godina osvojili Kup Krešimira Ćosića. U finalu završnog turnira u Šibeniku lako su svladali jednog od domaćina Jolly JBS 102:66...

Cedevita je tijekom ovoga tjedna u Šibeniku pokazala kako je trenutačno uvjerljivo najbolja hrvatska momčad, od samoga početka finalnog dvoboja bilo je jasno kako Jolly JBS ne može pratiti visoki ritam kojega je nametnuo zagrebački sastav.

Miro Bilan i Karlo Žganec dominirali su pod obručima u prvih 10 minuta, Bilan je postigao sedam koševa uz pet skokova, a Žganec pet poena uz šest skokova u prvoj četvrtini. Usto su igrači vanjske linije pogodili četiri od prvih šest šutova za tricu pa je Cedevita već nakon prvih 10 minuta vodila 30:17. S druge strane, u šibenskom sastavu odlično je krenuo Michaelyn Scott sa sedam koševa, ali se vrlo brzo ugasio, dok su junaci polufinalne pobjede protiv Cibone u petak Novačić i Bilinovac u potpunosti zaustavljeni. Obojica nisu postigla niti jedan koš...

U drugoj četvrtini su Begić i Arapović nastavili gdje su Bilan i Žganec stali pa je četiri minute prije poluvremena već bilo i 20 razlike (44:24) i pitanje pobjednika je bilo odlučeno.

Početkom nastavka Cedevita je svoju prednost podigla i na 23 razlike (58:35) prije no što je došlo do manjeg opuštanja što je s nekoliko koševa najbolje iskoristio Brandon Penn i Šibenik je ponovno smanjio na manje od 20 razlike.

No, četvrtu je četvrtinu Cedevita otvorila serijom 11:0 kojom je pobjegla na 84:58, da bi potom i pričuvni igrači hrvatskog prvaka nastavili podizati prednost do najvećih 37 razlike (102:65) u posljednjoj minuti.

Ryan Boatright sa 16 i Marko Tomas s 15 koševa bili su najefikasniji kod Cedevite, dok su Michaelyn Scott i Bruno Markulin s po 13 koševa bili prvi strijelci Jollyja.