NESRETNI BENDER

Hrvatski tinejdžer operiran; znači li ovo da će biti spreman za Eurobasket?

09.02.2017 u 13:46

Bionic
Reading

Mladi hrvatski košarkaš, 19-godišnji Dragan Bender u srijedu je podvrgnut artroskopskoj operaciji na desnom gležnju, a u puni trening mogao bi se vratiti za četiri do šest tjedana, objavio je njegov NBA klub Phoenix Suns.

Iako su prve prognoze govorile kako je za hrvatskog tinejdžera Dragana Bendera sezona sigurno završena za očekivati je kako bi početkom travnja opet mogao zaigrati. To je naravno dobra vijest i za hrvatsku košarkašku reprezentaciju koju u rujnu čeka Eurobasket.

'Dragan Bender se podvrgnuo uspješnom rutinskom artroskopskom zahvati na desnom gležnju kako bi se uklonio dio kosti. Operaciju je u bolnici sveučilišta Duke obavio dr. Ned Amendola. Očekuje se kako će Bender moći sudjelovati u potpunoj košarkaškoj aktivnosti za četiri do šest tjedana', stoji u priopćenju.

Bendera - inače službeno najmlađeg igrača u NBA ligi - Phoenix je izabrao kao četvrtog na prošlogodišnjem NBA draftu. U 38 nastupa ove sezone Bender je prosječno postizao 3.2 poena i 2.2 skoka, a najbolju utakmicu odigrao je 26. prosinca protiv Houston Rocketsa kada je ubacio 11 koševa i sakupio 13 skokova uz tri osvojene lopte.

Dodajmo kako je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aco Petrović najavio kako računa na 216 cm visokog Bendera koji može igrati na obje krilne pozicije. Ako se uspješno oporavi nema sumnje kako će 1. kolovoza spreman doći na pripreme...

Dragan Bender 2016-17 NBA Season Highlights