NBA LIGA

Šok za Westbrooka: Mr. triple-double nije u All-Star petorci!

20.01.2017 u 11:59

Bionic
Reading

Glasovima navijača, medija i košarkaša izabrane su petorke za NBA All-Star utakmicu koja se igra u veljači u New Orleansu. No, iznenađenje je to što u početnoj petorci Zapada nema Russella Westbrooka...

Prema glasovima 50 posto navijača, te po 25 posto medija i igrača, petorku Zapada čine Stephen Curry (Golden State Warriors), James Harden (Huston Rockets), Kevin Durant (Golden State Warriors), Kawhi Leonard (San Antonio Spurs) i Anthony Davis (New Orleans), a prvu petorku Istoka čine Kyrie Irwing (Cleveland Cavaliers), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Jimmy Butler (Chicago Bulls), LeBron James (Cleveland Cavaliers) i Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks). 

Zanimljivo je da u petorci Zapada nema igrača Oklahoma City Thundera Russella Westbrooka, iako je ove sezone već upisao 20 triple-doubleova. Takav učinak u NBA ligi nitko nije ostvario još od 1968. godine i Oscara Robertsona, no Westbrooku ni to nije bilo dovoljno da postane starter na All-Star utakmici. On se u izboru najboljih bekova Zapada našao tek na trećem mjestu iza Curryja i Hardena. 

Russell Westbrook's Top Plays of 2016 Autor: Youtube

Od Hrvata, na Istoku je u izboru za poziciju beka Bojan Bogdanović na 34. mjestu s 9.757 glasova, dok je u izboru za poziciju niskog krila Dario Šarić zauzeo 43. mjesto s 11.068 glasova. Mario Hezonja (bek) je 69. s 1.950 glasova, a Damjan Rudež (krilo) 116. s 869 glasova.

NBA All-Stars vikend održava se od 17. do 19. veljače u New Orleans.