NEZAUSTAVLJIVI WESTBROOK

Uspio ono što nikad nisu Magic Johnson i Michael Jordan!

16.01.2017 u 15:23

Bionic
Reading

Russell Westbrook, zvijezda Oklahoma City Thundera, uspio je ostvariti 20. triple-double učinak u sezoni što su prije njega u povijesti lige uspjela samo dva igrača

U pobjedi Oklahoma City Thundera na gostovanju kod Sacramento Kingsa 122:118 Westbrook je upisao 36 koševa, 11 skokova i 10 asistencija za jubilarni 20. 'triple-double' sezone i ukupno 57. u karijeri. Tako je Westbrook uspio ostvariti ono što su u povijesti NBA lige uspjela samo dva igrača.

Neponovljivi Oscar Robertson čak je pet puta ostvario po 20 triple-double učinaka u sezoni, a legendarnom centru Wilt Chamberlainu to je uspjela ukupno dva puta. Tako je Westbrook uspio ostvariti nešto što u najboljim danima nisu uspjeli Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird i ostali velikani.

'Russell je u drugom poluvremenu bio fantastičan. Odigrao je čudesno', kazao je trener Thundera Billy Donovan nakon što je Westbrook u drugom poluvremenu upisao 25 koševa, sedam skokova i četiri asistencije, pri čemu je 13 koševa zabio u posljednjoj dionici.

Još jedna utakmica u kojoj je istaknuo kandidaturu za MVP-a sezone (najkorisniji igrač). Dodajmo tome kako Russell Westbrook na polovici sezone ima prosjek od 30.9 koševa, 10.5 asistencija i 10.7 skokova što je prije njega uspjelo samo Oscaru Robertsonu.

https://www.youtube.com/watch?v=f64UIpt7ABI
Russell Westbrook Autor: youtube.com