ABA LIGA

Cedevitina drama; hrvatski prvak ipak slomio Mega Leks

15.01.2017 u 15:00

Bionic
Reading

U 18. kolu ABA lige Cedevita je u Domu sportova svladala Mega Leks sa 89:85

Zagrepčani su prvo poluvrijeme završili s vodstvom 44:36, no pali su zadnje tri minute treće četvrtine i u posljednju su dionicu ušli s minimalnim zaostatkom 63:64.

Četvrti je period Cedevita otvorila sa 8-2 i vodstvo više nije ispustila, no o pobjedniku se ipak odlučivalo u napetoj završnici. Gosti su imali napad za pobjedu ili produžetak, no Jovan Novak na devet sekundi do kraja promašio je tricu kod -2 Mege, a Toni Katić je potom u kontri postavio rezultat na završnih 89:85.

U dresu Cedevite Luka Babić upisao je 27 poena, devet skokova i šest asistenicija, Ryan Boatright ubilježio je 14 poena i tri skoka, Miro Bilan 12 poena i devet skokova, a Toni Katić 11 poena, dva skoka i dvije asistencije.

Za goste je Radoslav Spasojević upisao 18 poena i tri skoka, Jovan Novak ubilježio je 16 poena, šest asistencija i tri skoka, a Rade Zagorac 15 poena, četiri asistencije i sedam skokova.

Veljko Mršić (trener Cedevite): 'Mislim da smo zasluženo pobijedili. Na kraju je utakmica došla na jednu loptu. Mogla je otići na obje strane, no osim prve četvrtine, vodstvo je bilo stalno na našoj strani. Mi nismo imali dobre odluke u zadnje tri-četiri minute, kad smo ispustili šest razlike. Šutirali smo tada otvorene šuteve, no momčad Mege bila je u bonusu i mogli smo ih napasti prodorom, iznuditi neki faul ili spustiti loptu unutra.'