KINGSI SLAŽU MOMČAD

Vlade Divac želi dovesti otpisanog Hrvata o kojem sve zna

01.01.2017 u 09:14

Bionic
Reading

Mario Hezonja, 21-godišnji Dubrovčanin koji je kao 5. izbor na NBA draftu stigao u momčad Orlando Magic kao buduća zvijezda, otpisan je početkom ove sezone od strane novog trenera Franka Vogela. Što je pravi razlog, nije poznato, ali je zato vrlo izgledno da će Hezonja uskoro zamijeniti klub

Glasine kako se sprema velika zamjena igrača Orlando Magica, u koju je uključen i hrvatski bek Mario Hezonja, sve su glasnije. Zadnji rok za zamjenu igrača je sredina veljače, ali očekuje se da će se to dogoditi već sredinom siječnja. Među klubovima u kojima bi Hezonja – koji ove sezone igra svega devet minuta u prosjeku - mogao nastaviti karijeru, spominju se Philadelphia 76ersi gdje bi opet zaigrao uz Daria Šarića, zatim Phoenix Sunsi u kojima bi ga dočekao 19-godišnji Hrvat Dragan Bender, a prema pisanju novinara iz Orlanda, najizglednije je da će Hezonja završiti u Sacramento Kingsima.

Već mjesecima se piše kako glavni menadžer Kingsa Vlade Divac, nekada sjajni košarkaš i zvijezda srpske košarke, prikuplja ponude za svog najboljeg igrača DeMarcusa Cousinsa, 211 cm visokog talentiranog centra koji je trenutačno na prosjeku od 29 koševa i 10 skokova. Međutim, čudnovata narav mogla bi presuditi Cousinsu kojeg 'želi pola lige'. Poznato je kako se često svađa sa sucima, trenerima, suigračima...

Poznato je od prije kako je Divac na NBA draftu 2015. imao u planu kao 6. po redu izabrati upravo Hezonju, čiju je karijeru pratio od njegovih kadetskih dana, ali su ga preduhitrili čelni ljudi Orlando Magica. Ukratko, Divac prati Hezonju još dok je bio član Zagreba, pratio ga je dok je bio u Barceloni i naravno pozorno ga je pratio u prvoj NBA sezoni u kojoj je odigrao nekoliko sjajnih utakmica kod trenera Scotta Skilesa, inače bivšeg Stojakovićevog suigrača iz grčkog PAOK-a.

Također je poznato kako Hezonju dobro poznaje i Divčev pomoćnik Predrag Stojaković, nekada sjajni šuter. U cijelu priču navodno bi bio uključen i crnogorski centar Nikola Vučević koji bi bio zamjena za temperamentnog Cousinsa, a Divac bi tako ispunio želju da u Kingsima zaigra nekoliko igrača s prostora bivše države.

Ako Kingsi zaredaju porazima te se tako opet udalje od plasmana u play-off, nema sumnje da će Kingsi napraviti barem jednu veliku zamjenu. U ponudi je i iskusno krilo Rudy Gay te još nekoliko igrača, ali ipak je najveći mamac Cousins – daleko najtalentiraniji centar u NBA ligi.