TEŠKA BOLEST

Tužna vijest pogodila hrvatsku košarku; preminuo Željko Drakšić

07.12.2016 u 21:27

Bionic
Reading

Hrvatsku košarku pogodila je vijest o smrti glavnog tajnika Hrvatskog košarkaškog saveza Željka Drakšića nakon teške bolesti

Drakšić je u HKS-u bio na funkciji glavnog tajnika HKS-a još od 1999. Njegov rad, iskustvo i diplomaciju u sportskoj aministraciji prepoznali su i u krovnoj košarkaškoj organizaciji FIBA-i te je od 2014. godine član najvišeg tijela – Boarda FIBA Europe kao i član komisije za natjecanja FIBA Europe koju je obavljao deset godina.

Cijeli svoj život posvetio je košarci, kao igrač, sudac državnog ranga, opunomoćenik u našoj prvoj i u regionalnoj ligi te kontrolor.

Ova vijest pogodila je sve one koji su na neki način vezani uz hrvatsku košarku pa tako i reprezentativca Roka Leni Ukića koji se od Drakšića oprostio putem Facebooka.

'Taman nakon utakmice zatekla me tužna vijest. Naš dugogodišnji tajnik i prijatelj Željko Drakšić izgubio je svoju životnu bitku. Sve ove godine otkako sam u reprezentaciji na sve se načine trudio širiti svoju pozitivu koju je živio do posljednjeg dana... U ime svih mojih kolega iz reprezentacije, koje je vijest jednako pogodila, izražavam najdublju sućut obitelji. Pozdrav Drakša, hvala ti na svemu!', napisao je Ukić.

Posljednji ispraćaj bit će 09. prosinca 2016. u 11:30 sati u Karlovcu, na groblju Jamadol.