NBA LIGA

Howard i Carter pobijedili Buckse, Ukić gledao

29.11.2009 u 10:36

Bionic
Reading

Milwaukee Bucksi našeg Roka Ukića doživjeli su još jedan poraz. Ovog puta od Buckse je svladao Orlando Magic zahvaljujući odličnoj partiji Howarda i Cartera, dok su Cavsi LeBron Jamesa bili bolji od Dallasa

Na NBA parketima odigrano je pet utakmica, a najneizvjesnije je bilo u Milwaukeeju gdje su gosti iz Orlanda zahvaljujući Howardu i Carteru (svaki po 25 koševa) pobijedili domaće Buckse 100:98. Osim 25 koševa, Howard je imao još i 20 skokova te je uz Cartera bio najbolji igrač Orlanda u Milwaukeeju. Kod domaćina istakli su se Ilyasova sa 20 koševa i 16 skokova te Ridnour sa 20 poena. Roko Ukić je cijelu utakmicu odgledao s klupe.

Cleveland Cavaliers su u subotu pobijedili sa 111:95 Dallas Maverickse i tako se vratili pobjedničkom putu nakon što su iznenađujuće izgubili od Charlotte Bobcatsa.

'Večeras smo došli s drugim planom i to smo pokazali', kazao je LeBron James koji je za Cleveland zabio 25 pogodaka uz 12 asistencija, dan nakon što su Cavaliersi izgubili 94-87 u Charlotti.

Mo Williams je također ubacio 25 koševa i pogodio je svih sedam trica te je tako pomogao vodećima u Centralnoj diviziji da se oporave.

Dirk Nowitzki je predvodio Dallas sa 27 pogodaka, a Jason Terry je pridonio sa 25.
Za Cavalierse je 15 pogodaka postigao i pričuva Anderson Varejao koji je imao i devet skokova, dok je Jamario Moon postigao 13 koševa, a Delonte West u svojoj najboljoj utakmici ove sezone je zabio 10 koševa uz 10 asistencija.

Brzi Jamesov start odmah je ukazao na pobjedu. Vođa Cavaliersa je zabio 11 koševa i imao osam asistencija u prvoj četvrtini kad je Cleveland ostvario prednost od 35:26.
Onda se priključio Williams, zabivši 13 od svojih prvih 19 koševa u drugoj četvrtini kada je Cleveland nastavio voditi s 68:55 uz šut 68 posto iz igre.

Centar Shaquille O'Neal, kojem je ovo druga utakmica nakon što nije igrao šest zbog ozljede ramena, postigao je devet pogodaka uz šest skokova i četiri asistencije.

Shawn Marion je utakmicu za Dallas završio sa 12 koševa, a Jose Barea s deset.
Mavericksi su se Cavaliersima približili na osam koševa u trećoj četvrtini, ali do kraja utakmice nisu došli bliže.

Rezultati:
Washington Wizards - Charlotte Bobcats 76:92
Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks 111:95
Utah Jazz - Portland Trail Blazers 108:92
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 98:100
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 97:130