NACIONALNI PROJEKT KOŠ ZA KOŠ

Obnovljeno legendarno kvartovsko igralište: Basket ponovo u Retfali

28.10.2016 u 13:39

Bionic
Reading

Nacionalni projekt zadarske tvrtke S event Koš za Koš u suradnji s Gradom Osijekom, na igralištu u naselju Ljudevita Posavskog, postavio je novu konstrukciju koša s tablom i mrežicom te su iscrtane nove linije terena. Novo igralište otvorili su osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i organizatorica projekta Zdenka Zrilić.

Sve to pridonijet će sigurnosti terena, a što je najvažniji obnova je jamac povratka osječkih haklera u Retfalu. Svojom današnjom egzibicijom to su potvrdili i košarkaški profesionalci, prvotimci osječkog košarkaškog kluba 'Vrijednosnice'.

'Zahvaljujem organizatorima ovog nacionalnog projekta. Zajedničkom suradnjom obnovili smo igralište na kojem se već danas počela igrati košarka, a potaknuti ovom inicijativom nastavljamo s novim igralištima!', izjavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

Otužna slika praznih i zapuštenih košarkaških igrališta, potaknula je tim iz zadarskog S Eventa na pokretanje nacionalnog projekta Koš za Koš. Obnovom zapuštenih košarkaških terena diljem Hrvatske, nastoji se od kvartovskih igrališta ponovno napraviti rasadnik talenata za ovaj sport koji nam je nekoć bio razlog velikog ponosa. Uz obnovu igrališta, projekt uključuje i druge oblike popularizacije košarke, a to su školske lige, nagrađivanje najboljih pojedinaca, organizacija stručnih i motivacijskih interaktivnih predavanja u školama i na fakultetima. Dosad su kroz ovaj projekt obnovljena igrališta na zadarskom Bilom Brigu te kod karlovačke Gimnazije, a Koš za Koš u Osijeku nastavlja pisati novu prekrasnu hrvatsku sportsku priču koja za cilj ima zdravije i sretnije sutra brojnih mladih rekreativnih sportaša i onih koji će to tek postati.

'Sretna lica osječkih košarkaša najbolja su poruka ovog nacionalnog projekta. Svi zajedno moramo osigurati što bolje uvjete za bavljenje rekreativnim sportom. Na taj ćemo način vratiti djecu na igrališta, potaknuti aktivnost i biti zdravija nacija!', izjavila je organizatorica projekta Koš za Koš Zdenka Zrilić i dodala:

'Nakon Osijeka, iduće igralište koje ćemo obnoviti, uz ono zadarsko, bit će i u Zagrebu. Pozivam sve da nam prijave igrališta za koje bi htjeli da obnovimo kako bi mogli uživati u sportskim aktivnostima!'

Prijavite i vi vaše kvartovsko igralište koje treba obnovu u projektu Koš za koš na e-mail: info@s-event.hr.