NBA LIGA

Wade i Rondo debitirali pobjedom u Chicagu, Howard u Atlanti

28.10.2016 u 11:47

Bionic
Reading

NBA veterani Dwyane Wade i Rajon Rondo debitirali su u dresu Chicago Bullsa domaćom pobjedom nad Bostonom 105-99, a do druge ovosezonske gostujuće pobjede stigli su San Antonio Spursi koji su sa 102-94 slavili u Sacramentu uz još jednu sjajnu večer Kawhija Leonarda, legitimnog kandidata za MVP-a sezone

Nakon što je u uvjerljivoj pobjedi protiv Golden Statea (129-100) postigao 35 koševa, novi vođa Spursa je srušio Kingse s 30 koševa, pet asistencija i pet ukradenih lopti. Leonard je najviše pomoći imao od LaMarcusa Aldrigea koji je ubacio 16 poena te dvojca s klupe, Dewaynea Dedmona i Davida Leeja, koji su postigli po 12 koševa. Domaćima nije pomogla sjajna večer DeMarcusa Cousinsa koji je završio utakmicu s 37 koševa i 16 skokova.

Dwyane Wade je u Miamiju stvorio igračko ime, ali je dočekao i nastup za momčad iz svog rodnog grada. Debi u United Centeru je završio s 22 koša, šest skokova i pet asistencija. Wade je 26 sekundi prije kraja pogodio tricu kojom je Chicago otišao do prednosti 104-99 i tako slomio otpor Celticsa. Jimmy Butler je s 24 koša predvodio strijelce pobjedničke momčadi. Taj Gibson je uz 18 koševa imao i 10 skokova, a Nikola Mirotić je ubacio 15 poena. Rajon Rondo je razigrao momčad s devet asistencija. Isaiah Thomas je s 25 koševa predvodio strijelce Bostona.


Atlanta i Washington su do posljednje četvrtine bili izjednačeni, a onda su Hawksi u posljednjih 12 minuta razbili goste (33-19) i slavili uvjerljivu pobjedu 114-99. Paul Millsap je s 28 koševa, sedam skokova i šest asistencija imao najkompletniji učinak kod pobjednika, za koje je debitirao Dwight Howard i ispunio očekivanja vodstva momčadi i navijača. Bivši centar Orlanda, LA Lakersa i Houstona je Hawksima u ovoj utakmici donio 11 koševa, 19 skokova i tri blokade. Neočekivano značajan doprinos pobjedi donio je 24-godišnji Tim Hardaway Jr., sin proslavljenog beka Golden Statea i Miamija, koji je od 21 koša njih 12 postigao u posljednjoj četvrtini. Najbolji strijelac Washingtona bio je Markieff Morris s 22 koša.

LA Clippersi su u novu sezonu krenuli pobjednički svladavši Trail Blazerse sa 114-106 na gostovanju u Portlandu. Oporavljeni i odmorni Blake Griffin je u pobjedu svoje momčadi ugradio 27 koševa i 13 skokova, a Chris Paul 27 poena i pet asistencija. Snažan poticaj Clippersi su dobili s klupe, od veterana Jamala Crawforda, najboljeg šestog igrača NBA lige, koji je ubacio 15 koševa, a isto toliko je dodao i Marreese Speights, ovosezonsko pojačanje iz Golden Statea. Domaću momčad je s 29 koševa i 10 skokova predvodio Damian Lillard, a 23 poena ubacio je Maurice Harkless.

U noći s petka na subotu u akciju se ponovno vraćaju momčadi za koje igraju hrvatski košarkaši. Brooklyn Netsi Bojana Bogdaovića će u prvoj domaćoj utakmici ugostiti Indiana Pacerse (1.30 sati), Mario Hezonja i Damjan Rudež su s Orlandom na gostovanju u Detroitu (1.30 sati), a Phoenix Dragana Bendera je u Oklahoma Cityju (2 sata). LA Lakersi su na gostovanju kod Utah Jazza (3 sata), a Ivica Zubac je i dalje na listi "neaktivnih" igrača.