ZDBT ZAVRŠNICA

Fenerbahce preko borbene Cedevite do finala; Obradović nezadovoljan

25.09.2016 u 09:10

Bionic
Reading

Moćne turske momčadi Darussafaka Dogus i Fenerbahce izborile su finale trećeg izdanja Zadar Dogus Basketball Tournamenta. Za treće mjesto domaćin Zadar, koji je u petak oduševio protiv Budućnosti, igra protiv snažne ruske momčadi Lokomotiv Kuban

Darussafaka Dogus u svojoj drugoj utakmici na turniru pokazala je kako je u ovoj predsezoni iznimno motivirana i spremna te s visokih 80:57 nadigrala podgoričku Budućnost Voli.

Will Clyburn je s 24 koša predvodio tursku momčad do uspjeha. Nemanja Vranješ s 13 i Petar Popović s 12 bili su naučinkovitiji kod crnogorske ekipe.

U posljednjoj utakmici razigravanja po skupinama momčad Željka Obradovića je nadigrala Cedevitu 77:88 te izborila finale sa Darussafakom Dogus i priliku za treće uzastopno osvajanje naslova pobjednika ovog tradicionalnog turnira.

Cedevita je poslije prvog poluvremena vodila 43:41, ali je u posljednjih 10 minuta Fenerbahče ušao s +9, od čega se Hrvati više nisu oporavili.

U redovima Fenerbahcea, James William Nunnally i Melih Mahmutglu su postigli po 18, a Ekpeme Friday Udoh 16 koševa, dok je kod Cedevite najefikasniji bio Mirza Begić s 18 poena.

'Ne mogu biti u potpunosti zadovoljan, unatoč pobjedi. U ovom dijelu pripremnog razdoblja igra je važnija od rezultata, a mi danas nismo bili na zadovoljavajućem nivou. Pogotovo sam nezadovoljan učinkom mlađih igrača koje, pogotovo u pripremnom razdoblju, ne bi trebalo posebno motivirati da iskoriste minutažu. Još je nekoliko dana do početka sezone i imat ćemo, izgleda, još puno posla na treninzima. U finalu nas očekuje Darussafaka, koja je izvrsna momčad s odličnim trenerom. Motiva ne bi trebalo nedostajati i očekujem atraktivno finale ZDBT-a', kazao je nakon utakmice Željko Obradović, trener Fenerbahčea.

Očekivano nezadovoljan igrom svoje momčadi s naglaskom na izgubljene lopte bio je i trener Cedevite Veljko Mršić:

'Vidi se da je Fenerbahče iznimno kvalitetna momčad i ja sam zadovoljan kako smo se nosili s njima, pogotovo prvo poluvrijeme. Šteta da nismo bolje iskoristili razdoblja naše dobre igre i otišli na veću razliku. Bili smo brzopleti i u više navrata bespotrebno izgubili lopte. Kasnije je Fenerbahče pokazao kvalitetu i više nismo mogli držati egal. Ipak, u odnosu na prvu utakmicu turnira pokazali smo napredak i nadam se da ćemo u sutrašnjem dvoboju biti još bolji.'

Visoki centar Mirza Begić, koji je utakmicu završio sa šutom iz igre 7-7, kazao je:

'Iako smo izgubili, mislim da smo imali puno bolji pristup nego jučer. Igrali smo protiv ekipe koja se prošle godine borila za naslov Eurolige, tako da je pred nama bila teška utakmica. Mislim da imamo jako kvalitetnu ekipu i dobar miks mladih, ali talentiranih, igrača i starijih igrača s većim iskustvom. Mislim da nam samo nedostaje malo koncentracije i da smo jako kvalitetna i dobra ekipa.'

Najveće iznenađenje na ovogodišnjem Zadar Dogus Basketball Tournamentu pripremili su svojim navijačima igrači Zadra izborivši drugo mjesto u skupini koje im donosi neizvjesnu borbu i priliku za osvajanje trećeg mjesta.

Treći uzastopni Zadar Dogus Basketball Tournament održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Ulaznice za finale turnira mogu se kupiti na blagajni ŠC Višnjik.

25.09. (NEDJELJA)


16:00 – BUDUĆNOST VOLI - KK CEDEVITA
18:30 – KK ZADAR – LOKOMOTIV KUBAN
21:00 – FENERBAHCE – DARUSSAFAKA DOGUS