TURNIR U VIŠNJIKU

Košarkaški spektakl; Zadar unatoč porazu ispraćen pljeskom

23.09.2016 u 07:50

Bionic
Reading

Košarkaški spektakl Zadar Dogus Basketabll Tournament započeo je atraktivnim majstorijama na zadarskom Višnjiku. U prvoj utakmici trećeg izdanja jakog europskog pripremnog turnira Darussafaka Dogus je pobijedila momčad Zadra rezultatom 69:88

Mislav Brzoja je u redovima zadarske momčadi postigao 15, Lovro Mazalin 14, a Igor Marić 13 koševa. Kod Darussafake prednjačio je Adrien Moerman s 23 poena, Dairis Bertans ih je dodao 16. Na kraju utakmice momčad trenera Ante Matulovića je za borbenost ispraćena pljeskom. Zadar sutra u 20 sati igra protiv Budućnosti Voli. Darussafaka Dogus ima slobodan dan.

'Večeras smo očekivano doživjeli poraz ali s ovom utakmicom ne trebamo biti nezadovoljni. Imali smo sjajnih trenutaka pogotovo u prvom dijelu utakmice, zadovoljan sam igračima, a posebno onim mlađima. Pokazali su da imaju karakter, da imaju želju i volju za borbom i smatram da to trebamo cijeniti u narednom periodu', izjavio je trener Zadra Ante Matulović.

U drugom sudaru, dvaju sudionika Final Foura Eurolige, Fenerbahce je pokazao dominaciju protiv Lokomotiv Kubana. Trener Željko Obradović i na 25 koševa prednosti držao je tenzije i tražio maksimalnu koncentraciju svoje ekipe koja je slavila s uvjerljivih 88:67.

Bila je ovo utakmica koju je obilježio veliki broj atraktivnih poteza, posebice igrača Fenerbahcea, dvostrukog pobjednika Zadar Dogus Basketball Tournamenta. U petak Lokomotiv Kuban u 17.30 igra protiv Cedevite, dok je Fenerbahce slobodan.

Treći uzastopni Zadar Dogus Basketball Tournament održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Za najmlađe ljubitelje košarke u subotu, 24. rujna u 10 sati organiziran je Kids' Day na kojem će imati priliku zaigrati košarku s najvećim zvijezdama klubova sudionika turnira.

'Treće izdanje Zadar Dogus Basketball Tournamenta konačno je počelo, jako smo uzbuđeni i sretni jer to je ono što smo nestrpljivo čekali još od završetka prošlogodišnjeg izdanja. Za sada sve prolazi kao savršeno podmazani stroj i nadamo se da će tako biti i do kraja turnira!' izjavila je organizatorica turnira Zdenka Zrilić iz tvrtke S Event te dodala:

'Pripremili smo dosta popratnih sadržaja pa ćemo tako u subotu održati Kids' Day na zadarskom Forumu u sklopu kojeg će i Turistička zajednica promovirati lokalne proizvode i turističku ponudu grada Zadra. Tu je i masters HEP 3x3 Basketball Tour u režiji HKS-a.'

Ulaznice za turnir mogu se kupiti na blagajni ŠC Višnjik.