SUKOB, PRIJETNJE, UVREDE

BiH se crveni od srama; to nema veze s mozgom

11.09.2016 u 11:23

Bionic
Reading

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Rusije 78:67 u tuzlanskom Mejdanu u sklopu trećeg kola kvalifikacija za EP 2017. Utakmica je ostala u sjeni ružnog incidenta

Posljednju minutu utakmice obilježio je sukob. Džanan Musa je dobio jedan udarac od ruskog košarkaša i krenuo je u obračun. Kapetan reprezentacije Mirza Teletović pokušao ga je primiriti, ali mu to nije pošlo za rukom, a izgleda da ga je to toliko razbjesnilo da je fizički nasrnuo na 17-godišnjaka koji je otišao u suzama na klupu.

Musa je dobio ovacije navijača, dok su prema Teletoviću krenule uvrede bez obzira na to što je bio prvi strijelac susreta s 23 koša.

Cijela priča je dobila jednako ružan nastavak, jer su se na društvenim mrežama pojavile poruke upućene najboljem košarkašu BiH u kojima mu se prijeti smrću. Teletovićevo ponašanje i napad na suigrača se ne može opravdati, ali isto tako ni poruke mržnje.

'To što se desilo je nedopustivo i to nema nema veze s mozgom, posebno jer je riječ o kapetanu. To nikako ne mogu opravdati', rekao je Mulaomerović.