TALENTIRANI ZUBAC

U Riju nije bilo mjesta za njega, a u Lakersu će biti u petorci!

17.08.2016 u 14:51

Bionic
Reading

Dok hrvatski košarkaši iščekuju olimpijsko četvrtfinale protiv Srbije u Riju (četvrtak, 3.15 sati), mladi 19-godišnji hrvatski centar Ivica Zubac, koji se nije izborio za jedno od 12 mjesta u našoj momčadi, utakmice prati iz svog novog doma u Los Angelesu

Kao ukupno 32. pick Los Angeles Lakers je na NBA draftu krajem lipnja izabrao 215 cm visokog Hercegovca iz Čitluka, a prema posljednjim informacijama, Ivica Zubac bi već na početku sezone mogao imati više minuta nego je imao u dresu Cibone i Mega Leksa zajedno.

Naime, prvi centar Lakersa Timofej Mozgov ozlijedio je prepone na prijateljskoj utakmici Rusija - Ukrajina i neće biti spreman za početak sezone krajem listopada. Koliko je ozljeda ozbiljna još nije poznato, ali moguće je da 216 cm visoki Mozgov, koji je u srpnju potpisao 4-godišnji ugovor vrijedan čak 64 milijuna dolara, neće moći trenirati punom snagom dva mjeseca.

Tako se mladom hrvatskom centru, koji bi da igra u Riju zasigurno bio od velike pomoći izborniku Aci Petroviću koji je ostao bez nekoliko centara (Zubac je bio na širem popisu, op. a.), otvorio prostor o kojem je donedavno mogao samo sanjati. Postat će prvi centar jedne od najvećih NBA momčadi svih vremena Los Angeles Lakersa. To je Zubac, koji je prošle sezone naglo napustio Cibonu (slučaj je završio na sudu), zaslužio svojim sjajnim igranjem u Ljetnoj NBA ligi gdje je – oduševio. Osobito igrom u obrani u kojoj je s 2.6 blokada u prosjeku – dominirao u reketu. Dodajmo kako je uz to imao prosjek od 10.6 koševa i 7.2 skoka što dovoljno govori kako je - dominirao!

Kako doznajemo, Zubac je prije tjedan dana otišao u Los Angeles kako bi se što bolje pripremio za svoju prvu NBA sezonu. Da je igrački napredovao, dokazao je i svojim igranjem za srpski Mega Leks u drugom dijelu sezone nakon koje je sve podredio NBA draftu na kojem je izabran uz dva hrvatska talenta Dragana Bendera i Antu Žižića

Međutim, treba poštovati odluku izbornika Petrovića što je u Rio vodio istih 12 igrača koji su prošli kvalifikacije u Torinu usprkos tome što su mu neki sugerirali  (Toni Kukoč recimo!) da u drugom dijelu priprema pruži priliku tinejdžerima koji su prvi dio priprema preskočili zbog obveza na NBA draftu.