KOREKTNA ODLUKA

Odrekao se prstena NBA prvaka iz sasvim očitog razloga!

19.07.2016 u 17:20

Bionic
Reading

Anderson Varejao odrekao se prstena NBA prvaka koji mu je Cleveland htio dati, iz razloga što je drugi dio sezone igrao u redovima Golden State Warriorsa i bilo bi bizarno da ga uzme nakon poraza u finalu...

Iskusni 33-godišnji brazilski centar nema sreće u finalima NBA doigravanju. Prošle sezone izgubio je s Clevelandom od Golden Statea, a onda je nakon 12 godina provedenih u Cavaliersima prešao u Golden State pa u finalu opet izgubio i to od bivšeg kluba.

Zanimljivo je to što je Varejao prešao u redove Warriorsa tek usred sezone, nakon što je odigrao 31 utakmicu za Cavalierse. Zbog toga mu je trebao pripasti prsten koji dobivaju osvajači NBA titule, no on se odlučio zahvaliti Clevelandu i odbiti ga. Sasvim razumljiva odluka, s obzirom da je bio poražen u velikom finalu i bilo bi bizarno da dobije prsten.

Za Varejaa naravno nije sve izgubljeno, jer dolaskom Duranta u Golden State ova momčad postaje glavni favorit za osvajanje naslova sljedeće sezone pa bi se Brazilac konačno mogao dokopati titule koja mu izmiče posljednjih godina.