PRITISCI IZ EUROPE...

Napad na Šukera iz Srbije: Nama govori jedno, a radi drugo

19.07.2016 u 07:01

Bionic
Reading

Hrvatska i srpska košarkaška javnost fokusirane su na skorašnji nastup reprezentacija na Igrama u Riju, no kada se ugasi plamen u prvi plan će doći 'duhovi' koji sada ostaju skriveni pod olimpijskim tepihom

Sukus priče nije svjež niti nepoznat... FIBA je odlučila svim sredstvima opstruirati ULEB-ov Eurokup (kada već ne može Euroligu...) i ultimatumima prema nacionalnim savezima ucjenjuju da klubove prisile na selidbu u njihovo jato.

Cedevita je tako dobila 'ispisnicu' iz hrvatskog saveza, ma koliko to bizarno zvučalo. U nedavnom istupu predsjednik HKS-a Ivan Šuker istaknuo je da je hrvatska košarka postala krpa za brisanje od strane ABA lige, te da neće dozvoliti da njegov savez postane pijun u rukama ljudi iz Crvene zvezde. Odgovor iz Beograda nije morao dugo čekati. Čelnik Zvezde Nebojša Čović reagirao je na pročitano:

'Ne želim ulaziti u velike polemike, ali želim istaknuti da me gospodin Šuker zbunjuje. Kada sjedimo oči u oči govori jedne stvari, a onda odjednom promijeni ploču,' počinje i obrazlaže:


'Prvo je govorio da ne smijemo pristati na Fibine ultimatume, a onda izmijenio priču. Drugi njegov problem i zabluda je da misli da za gašenje ABA lige ima podršku svih saveza u regiji, a treća što je hrvatskim klubovima počeo naređivati u kojem smjeru da idu protiv njihove volje. To mu je možda i najveća greška, s njom je utrčao u duboki ofsajd i pokazao da ne poznaje situaciju,' smatra Čović. Nastavak ove bitke za prevlast može se očekivati na budučim sastancima i u tihom lobiranju.