DRAGIĆ ODUŠEVLJEN

Kako je čistač plaže spasio godišnji odmor Slovencu od 100 mil. dolara!

12.07.2016 u 16:07

Bionic
Reading

Slovenski košarkaš Goran Dragić, koji igra za NBA momčad Miami Heat, dugo će pamtiti ljetovanje na otoku Murteru nedaleko od Šibenika

Nakon naporne NBA sezone 30-godišnji Goran Dragić odlučio je dio godišnjeg odmora provesti na otoku Murteru, ali nije mogao ni slutiti da bi mu odmor mogao postati prava noćna mora jer je na poznatoj plaži Slanica izgubio novčanik pun novca, kreditnih kartica i osobnih dokumenata kao što su osobna iskaznica i putovnica.

Međutim, godišnji odmor i gubljenje vremena oko vađenja dokumenata i kreditnih kartica Dragiću je spasio sezonski komunalni radnik Marin Pirija. 

'Bilo je oko 6.30 sati ujutro. Skupljao sam smeće od Slanice prema Podraduču, kad sam na plaži kod restorana Morski pas ugledao odloženi novčanik. Pogledam unutra, vidim tri-četiri valute, osobnu kartu, nekoliko bankovnih kartica putovnicu, zdravstvenu iskaznicu, iskaznicu donora organa… Stavio sam u džep i nastavio čistiti plažu prema Površkama, pa sam na kraju smjene novčanik predao u upravu komunalnog poduzeća', kazao je Pirija za Rudinapress.

Ubrzo je Dragić kontaktiran i vraćen mu je novčanik i svi dokumenti, a očekivano je poštenog nalaznika nagradio novčanom nagradom. Za igrača koji će u sezoni 2016/17. inkasirati točno 15,891,725 američkih dolara, to je bilo najmanje što je mogao učiniti.

Podsjetimo, Goran Dragić je u ljeto 2015. potpisao s Miami Heatom petogodišnji ugovor vrijedan 90 milijuna dolara. Dodajmo da je prije tog ugovora Dragić u Phoenixu i Houstonu zaradio oko 30 milijuna dolara, što znači da govorimo o igraču 'teškom' više od 100 milijuna dolara!

'Dočekalo me iznenađenje. Goran je za mene ostavio omotnicu, u koju je stavio novac kao nagradu, broj telefona i poruku da bi se našao sa mnom', dodao je Pirija koji je na zajedničko fotografiranje doveo i svoja dva sina.

'O novcu koji je bio u novčaniku i iznosu koji sam dobio - htio bih da ostane tajna, bolje nego da poslije bude govora mogao je dati ovoliko ili onoliko koliko, ja sam zadovoljan", kazao je za RTL Pirija.

Mlađi sin Nino Metod košarkaš je lokalnog kluba KK Murter i bila mu je velika čast upoznati NBA igrača.

'Dragiću je bilo jako drago. Zahvaljivao je i ponavljao da mu je sve bilo u novčaniku. Zamišljao je u koje je sve probleme mogao upasti kao stranac bez ijednog dokumenta, bez novca, kartica… Sinu se potpisao na loptu i dao još nekoliko autograma. Metod je bio oduševljen', kazao je presretni Pirija.