POMOĆNIK NELSONA

Prvi pokušaj Veljka Mršića u NBA ligi

01.07.2016 u 09:35

Bionic
Reading

Trener Cedevite Veljko Mršić nije kao igrač prihvaćao ponude iz NBA lige, no nekada sjajni šuter ima ambiciju raditi kao trener u najjačoj ligi svijeta. Ovoga tjedna prvi će se puta okušati u tom društvu

Veljko Mršić će u Orlandu biti pomoćni trener Dallas Mavericksa u prvoj etapi ljetne NBA lige.

'Došao sam na poziv Donnieja Nelsona kojeg sam upoznao još kao igrač, i kada me zvao da mu budem pomoćnik na ljetnoj ligi u Orlandu odmah sam pristao. Čestitao mi je na dobroj sezoni i pružio mi priliku da se iz bliza upoznam s njihovim načinom rada,' kaže za tportal trener Cedevite.

Spotrski direktor Mavericksa Donnie Nelson je nositelj državnog odličja u Litvi kojoj je pomagao u velikim reprezentativnim uspjesima, a s Veljkom je stvorio blizak odnos dok je Mršić, koji bi jednom želio imati trenersku NBA ulogu, igrao u Žalgirisu.

'Iskustvo u ljetnoj ligi NBA će mi jako dobro doći, jer istovremeno snimam i pratim sve igrače koji su zanimljivi Cedeviti, a nakon Orlanda odlazim u Las Vegas na drugu fazu ljetne lige s Matejom Mamićem gdje ćemo pokušati pojačati klub za iduću sezonu,' otkriva trener hrvatskog prvaka i drugi koristan aspekt turneje po SAD-u.