SPORT I GLAZBA

Estradnjaci krenuli u pomoć KK Splitu

12.11.2009 u 13:13

Bionic
Reading

U sjeni uspjeha koji postižu hrvatski NLB ligaši Cibona, Zadar, Cedevita i Zagreb, njihovi nekadašnji protivnici iz Splita brinu neka sasvim drukčije brige. 'Žuti' su već dugo na pragu financijskog kolapsa i svaki novi dan im je teži uteg oko vrata

No i u takvoj situaciji se ne predaju, prošlotjedna uvjerljiva pobjeda protiv lidera A1 lige Dubrave potvrda je da momčad Borisa Kurtovića može napraviti korak naprijed i izboriti prvo mjesto uoči doigravanja.

A da nisu 'žuti' prepušteni sami sebi, govori i interes Ministarstva sporta koje je prionulo poslu i pokušava ubrzati proces preoblikovanja kluba po uzoru na Hajduk.

'Nešto se ponovno pokrenulo u tom smjeru. Za sljedeći tjedan najavljen je sastanak u ministarstvu i očekujemo da se cijeli proces ponovno zahukta', rekao je direktor kluba Petar Škovrlj.

U pomoć Splitu krenuli su i estradnjaci, u četvrtak će na Gripama pjevči KUD-a Cambi održati koncert čiji će cjelokupan prihod biti uplaćen na račun škole košarke Split za kupnju mini busa kojim će klupske mlađe kategorije putovati na utakmice.

Hvalevrijedna akcija naišla je na lijep odaziv gledatelja, ali i ostalih estradnih zvijezda kojima je žuta boja u srcu, pa su slični koncerti najavljeni i u mjesecima koji slijede.