POSLJEDNJI OKRŠAJ

Odlučio derbi i prvenstvo, te bolno umirovio legendu

31.05.2016 u 12:19

Bionic
Reading

Vassilis Spanoulis je još jednim košem za pamćenje riješio pitanje grčkog prvaka i umirovio dugogodišnjeg legendarnog suigrača iz redova zelenih

Dimitris Diamantidis je odigrao posljednju utakmicu u košarkaškoj karijeri. Legenda Panathinaikosa najavila je kraj na isteku sezone, i od svoje OAKA Arene opraštao se u četvrtoj utakmici finalne serije protiv mrskih rivala iz Pireja.

Domaćini su vodili dva koša razlike i promašili šut 20 sekundi prije kraja. Svima je bilo jasno što slijedi. Loptu je mirno sačekao nekadašnji as Panathinaikosa koji već šestu godinu igra za Olympiacos Vassilis Spanoulis... I drugu utakmicu ove serije odlučio je tricom u zadnjim sekundama, i sada je opet poput kobre krenuo u svoju misiju.


Dočekao ga je Diamantidis. Pokazat će se, posljednji put. Spanoulis je tražio prostor na trici, te se tri sekunde prije kraja odmaknuo unazad i pogodio za 3:1 i naslov prvaka. Diamantidis je ostao nemoćan, no otišla je grčka legenda s osvojene tri Eurolige, devet prvenstava i deset kupova. Predvodio je Grke do naslova na Eurobasketu 2005, u karijeri igrao samo za Iraklis i Panathinaikos i sa 36 godina objesio tenisice o klin. Apsolutna legenda koja će u Grčkoj biti zapamćena generacijama.