OPET NA CLEVELAND

Warriorsi u finalu; tek deseta momčad u povijesti koja je ovo uspjela!

31.05.2016 u 09:56

Bionic
Reading

Golden State Warriorsi, aktualni prvaci NBA lige, u sedmoj odlučujućoj utakmici pred svojim su navijačima nadigrali Oklahoma City Thundere sa 96:88 te su se plasirali u finale gdje ih čekaju Cleveland Cavaliersi

Malo tko se mogao nadati kako ćemo u finalu NBA lige gledati reprizu iz 2015. jer Golden State Warriorsi u seriji protiv Oklahoma City Thundera bili su na rubu ispadanja. Gubili su sa 3-1, ali su u šampionskom stilu prošli dalje ostvarivši tri pobjede u nizu što je prije njih u povijesti NBA lige uspjelo tek devet momčadi.

Podatak kako je momčad koja je u svojim redovima imala MVP-a slavila 18 puta u nizu, kada je sedma odlučujuća utakmica u pitanju, dovoljno govori.

Oklahoma je odlično počela utakmicu, nakon prve dionice vodili su pet razlike, na polovici druge +13 da bi na odmor otišli s prednošću 42:48. Međutim, u trećoj četvrtini prvaci su zaigrali sjajno i primili su samo 12 koševa (zabili su 29) što se pokazalo presudnim.

U samoj završnici utakmice, kada su se Thunderi približili na četiri koša zaostatka, dvostruki MVP Stephen Curry ubacio je tri ključna slobodna bacanja (faul Ibake!) te usput i nekoliko trica.

Curry je sa 36 koševa i 8 asistencija bio najbolji kod Warriorsa. Inače Curry je utakmicu završio sa sedam trica i postavio još jedan rekord sa 32 trice u sedam utakmica, a sinoć je upisao i osam asistencija. Kyle Thompson je dodao 21 pogodak od čega je šest trica.

Kod Oklahome je Kevin Durant zabio 27 koševa, a Russell Westbrook je ubacio 19 koševa uz 13 asistencija i sedam skokova.

Prva finalna utakmica NBA finala između Golden State Warriorsa i Cleveland Cavaliersa igra se u četvrtak 2. lipnja.

Prema najavama čeka nas nikad neizvjesnije finale. U gradu Clevelandu, koji mnogi nazivaju ukletim, posljednju je titulu 1964. godine osvojila NFL momčad Cleveland Browns.

"Znam da naš grad i naši navijači to zaslužuju. No, to ne znači da mislimo da smo predodređeni za to. Moramo izaći na teren i zaraditi trofej. Još uvijek se moramo dokazati", rekao je LeBron James koji je u dosadašnjih šest finala ima dva osvojena prstena prvaka (oba kao igrač Miami Heata).

"Ovaj grad zaista žudi za trofejem. Imamo pravu momčad i vrlo talentirane igrače koji to mogu ostvariti", kratko je nakon prolaska u veliko finale kazao je nedavno trener Clevelanda Tyronn Lue.

RASPORED NBA FINALA

1. utakmica: četvrtak, 2.6.
2. utakmica: nedjelja, 5.6.
3. utakmica: srijeda, 8.6.
4. utakmica: petak, 10.6.
5. utakmica:* ponedjeljak, 13.6.
6. utakmica:* četvrtak, 16.6.
7. utakmica:* nedjelja, 19.6.
* ako će biti potrebno