BAKLJA, PENDRECI....

Zbog divljačkog ispada Zadrovih navijača intervenirala policija

25.05.2016 u 23:13

  • +9

Intervencija policije na tribini s navijacima Zadra

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone plasirali su se u finale prvenstva Hrvatske pobijedivši u odlučujućoj utakmici polufinala u Zagrebu Zadar s 80:71 (18:15, 25:12, 12:21, 21:23) te s omjerom 2-1 u pobjedama otišli u finale gdje ih čeka Cedevita

Iako dvorana Dražena Petrovića nije bila puna, atmosfera je ipak bila prilično napeta. A sve kao posljedica nesportskih poteza na prethodnoj utakmici u Zadru.

Podsjetimo, tamo je Cibonin kapetan Marin Rozić nesportski udario laktom Lovru Bašića, dok je Tornado vulgarnim porukama vrijeđao trenera 'vukova' Damira Mulaomerovića i rasističkim povicima Cibonina tamnoputog Florencea.

Potom su revoltirani navijači Zadra prilično huškačkim priopćenjem zaprijetili 'desantom' na Zagreb, što je pak dodatno mobiliziralo domaće navijače.

I onda je normalno da u takvoj atmosferi i najmanja 'iskra' izazove požar. Ovog puta sve je - uz budnu intervenciju policije - ipak ostalo samo na jednoj 'iskri' odnosno baklji, ali i te su scene ipak bile prežestoke i necivilizacijske, odnosno za svaku osudu.