NBA PLAY-OFF

Draymond Green novčano kažnjen, ipak igra u četvrtoj utakmici!

24.05.2016 u 10:39

Bionic
Reading

Draymond Green je ostao siromašniji za 25.000 dolara, ali je svestrani košarkaš Golden Statea izbjegao suspenziju zbog udaranja centra Oklahomy Cityja Stevena Adamsa u preponskom dijelu, te će biti na raspolaganju Steveu Kerru za četvrtu utakmicu finala Zapadne konferencije.

No, iako će moći pomoći svojim suigračima u noći s utorka na srijedu u Oklahoma Cityju u pokušaju da izjednače rezultat u seriji na 2-2, Green će morati biti oprezan kako ne bi zaradio novu nesportsku pogrešku koja bi ga diskvalificirala za jedan od sljedećih dvoboja. Naime, iz NBA ureda su preinačili odluku sudaca i okarakterizirali Greenov udarac nesportskom pogreškom druge kategorije. Da su na isti način tu situaciju procijenili suci trećeg dvoboja, Green bi bio isključen i ne bi mogao igrati ni u četvrtom dvoboju.

Sam košarkaš Warriorsa i njegov trener Steve Kerr još za vrijeme dvoboja su uvjeravali suce da Green nije imao nikakvu namjeru udariti Adamsa. To je i Green istaknuo nakon dvoboja rekavši da "nikome ne želi na košarkaškom terenu oduzeti mogućnost da jednog dana bude roditelj". No, izvršni dopredsjednik NBA lige za košarkaška pitanja Kiki VanDeWeghe se s time nije složio.

"Nakon opsežne istrage u kojoj smo koristili video isječke iz svih dostupnih kuteva snimanja, saslušali igrače koji su bili uključeni u incident i suce utakmice, zaključili smo da je Greenov prekršaj bio nepotreban i pretjeran te da zaslužuje biti oštrije sankcioniran", izjavio je putem priopćenja VanDeWeghe.

Green je u dosadašnjem dijelu doigravanja skupio tri kaznena boda zarađenim nesportskim pogreškama te će ga sljedeće nesportska koštati propuštanja jedne utakmice.