NEVJEROJATNI CAVSI

LeBron i društvo postavili novi NBA rekord kojem se nitko nije nadao!

05.05.2016 u 09:50

Bionic
Reading

U drugoj utakmici doigravanja Clevelanda protiv Atlante, osim što su Cavsi poveli u seriji 2-0 pobjedom 123:98, došli su do još jednog čudesnog rekorda

Naime, uspjeli su ubaciti 25 trica u utakmici play-offa, što nikome u povijesti NBA lige dosad nije uspjelo. Nedavno su, kada su play-off utakmice u pitanju, rekorderi  postali Golden State Warriorsi s 21 tricom. Međutim, Cavsi su usput oborili apsolutni rekord od 23 trice koji su dosad držali Orlando iz 2009. i Houston iz 2013. (oba u osnovom dijelu sezone). Ukupno su Cavsi gađali trice 25-45 (56%), čime su postavili visoke standarde te poslali poruku svim konkurentima... Definitivno rekord kojem se nitko nije nadao!

Naravno, najvažniji su u postavljanju novog rekorda bili LeBron James, Kyrie Irving i J.R. Smith te su zajedno ubacili 15 trica. LeBron i Irving su zabili po četiri, a J.R Smith sedam (7-13). Ne treba izostaviti ni Kevina Lovea, koji je unatoč lošem šutu (3-12 iz igre) ubacio tri trice.

'Večeras je bila posebna večer za sve nas koji smo igrali. U ovoj ligi igrale su mnoge velike momčadi, jako puno vrhunskih igrača i velikih šutera pa je zato za nas sve, iskreno, ovaj rekord poseban', kazao je nakon utakmice LeBron James.

Od tih 25 trica čak su ih 18 zabili u prvom poluvremenu, što je također novi rekord, od čega 10 u prvoj četvrtini. U tom trenutku većina je mislila da će broj biti veći od 25, ali su Cavsi osigurali svoju pobjedu i nisu u nastavku utakmice razmišljali o rekordu, već o privođenju utakmice kraju. Kako se bliže zadnje faze play-offa, svima je jasno da Warriorsima, Spursima ili Thunderima neće biti lako obraniti titulu jer su ovako moćni Cavsi svima pokazali da ih ovaj puta neće biti lako zaustaviti.

NBA liga

Doigravanje

Cleveland - Atlanta 123:98
trenutni rezultat 2:0 sljedeća ut. 6.5.