NBA PLAY-OFF

Toronto nakon drame prošao dalje, sjajni Dragić predvodio Miami

02.05.2016 u 09:15

Bionic
Reading

Toronto Raptors su u sedmoj utakmici doigravanja Istočne konferencije NBA pobijedili nakon dramatične završnice Indiana Pacerse sa 89:84 i plasirali se u polufinale s rezultatom 4-3 u seiji na četiri pobjede. Prije njih košarkaši Miamija svladali su pred svojima navijačima Charlotte s uvjerljivih 106:73 u odlučujućoj, sedmoj utakmici prvog kruga doigravanja

DeMar DeRozan je zabio 30 koševa i Toronto u drugom krugu doigravanja igra protiv Miami Heata koji je sinoć ostvario plasman u polufinale pobjedom u sedmoj utakmici nad Charlotte Hornetsima.

Zahvaljujući DeRozanu koji je zabio 13 koševa Raptors su prvu četvrtinu završili s vodstvom od 28-23. Raptors su voidli sa osam razlike u drugoj četvrtini, a na poluvrijeme su otišli s rezultatom 50-44.

Raptors su vodili najveći dio utakmice, a Pacersi su u dva navrata vodili sa samo jednim košem. Zzahvaljujući trećoj četvrtini koju su dobili sa 28-20 Raptors su stvorili prednost od 14 koševa u zadnjem dijelu utakmice.

Tu su prednost povećali i na 16 koševa prije nego su se Pacersi približili na smao tri razlike dvije i pol minute do kraja.

Indiana je imala loptu 26.9 sekundi prije kraja, a Toronto je još uvijek imao prednost od tri koša, ali su Raptorsi zaustavili nalet Pacersa. DeRozan je pogodio dva slobodna bacanja i povećao prednost na pet koševa 6.5 sekundi prije kraja.

Jonas Valanciunas je zabio 10 koševa uz 15 skokova za Toronto, Norman Powell je ubacio 13, a Patrick Patterson 11.

Najučinkovitiji kod Pacersa bio je Paul George koji je utakmicu završio sa 26 koševa i 12 skokova. George Hill je dodao 19, a Monta Ellis 15.

Nešto ranije košarkaši Miamija svladali su pred svojima navijačima Charlotte s uvjerljivih 106:73 u odlučujućoj, sedmoj utakmici prvog kruga doigravanja za NBA prvaka, čime su izborili nastup u polufinalu Istočne konferencije, gdje ih čeka okršaj s boljim iz dvoboja Toronta i Indiane.

Hornetsi su svoju veliku priliku ispustili u šestoj utakmici, kad su na svom terenu trebali pobjedu za prolaz u sljedeći krug. Međutim, ispriječio im se Dwyane Wade koji je imao ključnu ulogu u posljednjoj minuti dvoboja u Charlotteu.

U nedjelju je prvo ime susreta bio Slovenac Goran Dragić koji je ubacio 25 koševa uz šest skokova i četiri asistencije. Luol Deng je postigao 15 koševa, Dwyane Wade 12, a Hassan Whiteside je uz 10 koševa imao 12 skokova i pet blokada.

Kod gostiju su samo trojica igrača imala dvoznamenkasti učinak; Frank Kaminsky s 12 koševa, Courtney Lee s 11 i Nicolas Batum s 10.

Noćas u dva sata Toronto je domaćin Indiani u odlučujućoj, sedmoj utakmici nakon koje će biti poznat i zadnji sudionik konferencijskih polufinala. Prođe li Toronto u polufinale, imat će prednost domaćeg terena u srazu s Miamijem, a ako u drugi krug uđu Pacersi, onda će prve dvije utakmice tog dvoboja biti odigrane u Miamiju, kao i moguća odlučujuća, sedma.

NBA liga

Doigravanje

Miami - Charlotte 106:73
završni rezultat 4:3
Golden State - Portland 118:106
trenutni rezultat 1:0 sljedeća ut. 3.5.
Toronto - Indiana 89:84
završni rezultat 4:3