POVIJESNA ODLUKA

Hoće li Divac i Stojaković napraviti ono što još nije nitko u povijesti?

29.04.2016 u 13:45

Bionic
Reading

Dva glavna čovjeka NBA momčadi Sacramento, bivši proslavljeni igrači Vlade Divac i Predrag Stojaković, ovih dana trebali bi se odlučiti za novog trenera

Tako su među najnovijim kandidatima, kako doznaju mediji, Nate McMillan (bivši trener Seattlea i Portlanda), zatim Mark Jackson (bivši trener Golden Statea), Elston Turner (dugogodišnji pomoćnik, trenutačno u Memphisu) te legendarni talijanski stručnjak Ettore Messina koji je iskustvo u NBA ligi skupljao kao pomoćnik u LA Lakersima te trenutačno u San Antonio Spursima uz peterostrukog NBA prvaka Gregga Popovicha.

Prema nekim informacijama već su razgovore za posao obavili Mike Woodson, Vinny Del Negro, Sam Mitchell i Kevin McHale. Ima li Messina uopće šanse među takvim imenima?

Prema ljudima bliskim Messini, treneru koji ima četiri titule prvaka Europe (Virtus i CSKA), jako je zainteresiran za posao glavnog trenera u NBA-u, ali misli kako pored takvih iskusnih trenera nema prevelike šanse. No, poznato je kako je Messina i jedan od kandidata za trenera LA Lakersa.

Nema sumnje kako će konačni sud dati upravo dvojac Divac i Stojaković, a ako se odluče za Messinu nema sumnje kako bi time napravili sjajnu promociju za europsku košarku. Naime, u 70 godina NBA lige još nikada u povijesti europski trener nije sjedio kao šef stručnog stožera na klupi neke od momčadi.

Još nitko nikada nije imao hrabrosti dati posao treneru iz Europe iako je prije nekoliko godina vrlo blizu tome bio najtrofejniji europski trener Željko Obradović.

Za koji dan čelni ljudi Sacramenta, kluba kojem je vlasnik indijski milijarder Vivek Ranadivé, službeno će objaviti tko će na klupi Kingsa naslijediti legendarnog Georgea Karla. Ove sezone Kingsi su ubilježili učinak 33-49 i čak devet pobjeda dijelilo ih je od play-offa. Novi trener trebao bi donijeti i novi izgled momčadi u kojoj je najveća zvijezda centar DeMarcus Cousin