LOKOMOTIV NA FINAL FOURU

Amerikanac koji je 'izigrao' Cibonu u suzama: Nije u novcima sve…

27.04.2016 u 13:38

Bionic
Reading

Ruski Lokomotiv Kuban iz Krasnodara pobjedom nad Barcelonom 81:67 u petoj odlučujućoj utakmici izborio je plasman na Final Four

Za ambiciozni ruski klub to je prvi plasman na završni turnir u povijesti, a protivnik u polufinalu bit će mu veliki rival – moskovski CSKA.

U petoj odlučujućoj utakmici, koja je bila prepuna preokreta, ključni igrač bio je Amerikanac s NBA iskustvom Chris Singleton te je u seriji Lokomotiva od 14:0 u završnici bio nepogrešiv.

Sjajan je bio i nesuđeni igrač Cibone, 27-godišnji Malcolm Delaney, sa 17 koševa (trice 3-3) i šest asistencija.

'Kada sam postao trener Cibone, prvi izbor za playmakera u ljeto 2012. bio mi je upravo Malcolm Delaney, koji je iza sebe imao tek jednu sezonu u Europi i to u francuskom Chalonu. Međutim, iako smo sve dogovorili, u posljednji tren odlučio se za ukrajinski Budiveljnik iz Kijeva i to navodno za 20-ak tisuća dolara veći ugovor. Danas se dobro vidi o kakvom se igraču radi', nedavno je za tportal.hr kazao Veljko Mršić, trener Cedevite.

Delaney je nakon pobjede i prolaska na Final Four suznih očiju poručio:

'Ovo je zasad najveće postignuće u mojoj karijeri. Ljudi uvijek kritiziraju Amerikance jer ne potpisuju za velike klubove i zbog toga mi ovo još više znači. Nije u novcima sve, bit je u tome da dođeš u klub koji ne pobjeđuje često i pomogneš mu da postane – pobjednik', kazao je između ostalog Delaney, očito promijenivši mišljenje. Vjerojatno je zaboravio da je prije nekoliko godina umjesto Cibone za nešto više novca izabrao maleni Budiveljnik.

Već godinu poslije je iz Ukrajine prešao u njemački Bayern, s kojim je igrao Euroligu, te je postao zanimljiv 'malo bogatijim klubovima'…

Dodajmo kako je u momčadi Lokomotiva bivši igrač Cibone Matt Janning bio sjajan u završnici (8 od 10 koševa zabio je pred kraj utakmice) te Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper.

Tako je bivši hrvatski reprezentativac Ante Tomić, koji je utakmicu završio s osam koševa i osam skokova, doživio još jedan težak udarac u karijeri. Nakon što je otkazao nastup za reprezentaciju uoči dodatnih kvalifikacija za EP 2016, ova serija je pokazala kako očito ima problema o kojima javno ne želi govoriti. Jer kako objasniti to da jedan od najboljih centara Europe posljednjih godina ovako loše igra ove sezone? Ako se tome doda da je ljetos potpisao novi ugovor po kojem godišnje zarađuje između 1,5 i dva milijuna eura, tada zaista nije jasno što je problem?