POD OKRILJEM JORDAN BRANDA

U Zagrebu trenira 40 najboljih mladih košarkaša Europe

06.03.2016 u 10:52

Bionic
Reading

Ovog vikenda Jordan Brand je domaćin 10. jubilarnom Jordan Brand Classic Europe košarkaškom kampu, a koji se održava u trening centru košarkaškog kluba Cedevite u Zagrebu

Kamp koji je inače zatvoren za javnost, uči i pomaže najvećim europskim košarkaškim talentima u Europi kako da što bolje svladaju kondicijske 'torture', razne vrste treninga i psihološku pripremu, koji su pomogli i Michaelu Jordanu na putu osvajanja šest NBA prstenova.

Na prethodim kampovima sudjelovali su i sadašnji vrhunski igrači kao što su Mario Hezonja, Nikola Mirotić, Sergey Karašev, Enes Kanter, Jonas Valanciunas, baš kao i Cedevitin Marko Arapović.

Hrvatsku u Zagrebu predstavljaju Oton Janković (KK Cibona), Žarko Parlov (KK Cedevita) te Jakov Kukić (KK Split), a valja istaknuti da na kampu sudjeluje i Luka Pecarski, sin legandarnog igrača beogradskog Partizana Miroslava Pecarskog.

Uživajte i vi!

All-Star utakmica biti će održana u Domu košarke Cedevita na Velesajmu, u nedjelju, 6. ožujka, s početkom u 21:15 sati i bit će otvorena za javnost, tako da će veliki fanovi košarke imati priliku vidjeti najbolje mlade košarkaše Europe na jednom mjestu


Jedan od trenera na kampu je i legendarni Jack Sikma, bivši NBA igrač, osvajač NBA prstena s momčadi Seatle SuperSonics 1979. godine, sedam puta sudionik All-star utakmice, pomoćni trener u Seatle SuperSonics, Houston Rockets i Minenesota Timberwolves. Jack Sikma o kampu je izjavio:

'Siguran sam da je ovo veliko iskustvo za sve mlade igrače koji su uključeni u kamp Jordan Brand Classic. Igrači se uče, natječu i uživaju. A i mene osobno ovaj događaj ispunio je zadovoljstvom, prekrasno je biti dio takve priče'.

Vrhunac ovog dvodnevnog druženja u Jordan Brand Classic kampu bit će All-Star utakmica u nedjelju, 6. ožujka, s početkom u 21.15 sati u Cedevitinom trening centru na Zagrebačkom velesajmu, a koja će biti otvorena za javnost, pa će ljubitelji košarke moći vidjeti najbolje mlade igrače Europe u akciji.

Na kampu sudjeluje 40 najboljih igrača iz cijele Europe, koji će trenirati i natjecati se da u ova dva dana izbore i sudjelovanje u završnom kampu Jordan Brand Classic u Brooklynu, NY, a koji će se održati u travnju ove godine. Samo deset najboljih 15/16-godišnjaka pridružit će se ekipi u Brooklynu, New York, s desetoricom igrača iz cijelog svijeta koji će biti izabrani na još jednom kampu.

Prva dva dana u košarkaškom kampu u Zagrebu bila su predviđena za poduke iz treninga i rad s vrhunskim trenerima iz SAD-a i Europe, a posljednjeg dana mladi će košarkaši kroz utakmicu prezentirati što su novo naučili u Cedevitinu trening-centru.