KAKVA PREDSTAVA

U Bayernu svi u šoku; u Beogradu ih uništilo Cedevitino čudo

26.02.2016 u 17:30

Bionic
Reading

U svojoj prvoj utakmici na Adidas Next Generation juniorskom turniru Eurolige u Beogradu Cedevita je pobijedila njemački Bayern s 93:77

Momčad trenera Mladena Starčevića bila je bolja veći dio utakmice, Bayern nije imao vodstvo ni u jednom trenutku i Zagrepčani su zasluženo slavili.

'Izuzetno sam zadovoljan, prije svega kolektivnom timskom igrom. Imali smo 23 asistencije, a i u skoku smo bili solidni - mi smo upisali 41 skok, a 40 Bayern. Imali smo one osnovne stvari koje trebaš, kontrolirali smo tablu, imali dobru kolektivnu igru i preciznost izvana', rekao je nakon utakmice trener juniora Cedevite Mladen Starčević.

Do pobjede je Cedevitu predvodio fenomenalni Džanan Musa, koji je utakmicu završio s fenomenalnih 37 poena, devet skokova, osam asistencija, tri blokade i devet iznuđenih prekršaja. Toni Perković je uz šut za tricu 5/9 upisao 17 poena, tri asistencije i tri skoka, a sjajni su ujedno bili Antonio Jordano (15 poena, 5 skokova i 7 asistencija) te Darko Bajo (15 poena i 7 skokova).

'Ovo je velika pobjeda. Pogotovo zato što je ovo većini momaka debitantska utakmica na ovako velikoj sceni. Igrali smo dobro, timski, i na kraju se to vratilo pobjedom', izjavio je nakon trijumfa Musa.

S 32 poena Bayern je predvodio Weidemann, a Pinchuk je upisao double-double učinak s 10 poena i 12 skokova.

Cedevita u subotu u 10 sati igra protiv Partizana, a u 18 sati suprotstavit će im se Zemun.