UVJERLJIVI CURRY

Warriorsi 'skinuli' Jordanove Bullse: Trebamo ostati gladni!

23.02.2016 u 10:13

Bionic
Reading

Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi gostujućom pobjedom nad Atlantom 102:92, koja im je bila 50. u sezoni, upisali su se u povijesne knjige. Za taj doseg trebalo im je svega 55 utakmica…

U 70. NBA sezona još niti jedna momčad nije tako brzo stigla do 50. pobjede te je tako rekord Chicago Bullsa prošlost.

Do 50. pobjede Warriorse (50-5) je vodio prošlogodišnji MVP Stephen Curry sa 36 koševa i osam asistencija, a utakmica u Atlanti bila je specifična po tome što su Warriorsi sredinom treće četvrtine vodili sa 23 koša razlike da bi se domaći serijom 20:2 vratili te nakratko i vodili početkom posljednje četvrtine.

Tako će u povijesnim knjigama ostati upisano kako su Warriorsi bolji od Chicago Bullsa iz sezone 1995/96. koji su do 50. pobjede stigli uz šest poraza, ali su Michael Jordan i društvo sezonu završili s učinkom 72-10 što je još uvijek apsolutni NBA rekord.

'Pedeset pobjeda je velika stvar no trebamo i dalje tako nastaviti, trebamo i dalje ostati gladni jer o ovome u lipnju nitko neće govoriti', kazao je nakon pobjede Curry.

Kod Warriorsa Klay Thompson je dodao 27 koševa, a Al Horford je predvodio Hawkse sa 23 koša.

Što se ostalih utakmica tiče treba reći kako su Minnesota Timberwolves sa 124:122 pobijedili Boston Celticse, a do pobede ih je odveo Karl-Anthony Towns koji je zabio 28 koševa uz 13 askokova i četiri asistencije. Marcus Smart je zapucao tricu na zvuk sirene za kraj, ali je promašio i Boston je ostao bez pobjede. Gorgui Dieng je ubacio 17 koševa uz 2 skokova, a Ricky Rubio je dodao 15 uz osam asistencija za Wolvese. Damjan rudež nije igrao. Kod Celticsa najbolji je bio Jae Crowder sa27 pogodaka i devet skokova. Timberwolvesi su nadskakali Celticse sa 51-38.

Jedina utakmica koja je odlulčena nakon produžetka sinoć bila je ona između Miami Heata i Indiana Pacersa. Miami je slavio nakon produžetka sa 101-93 iako je je igrao bez Chrisa Bosha, Dwayne Wade je promašio prvih deset šuteva, Luol Deng je imao problema s dislociranim prstom, a Beno Udrih je izašao u prvom poluvremenu zbog ozljede stopala. Goran Dragic je zabio 24 koša, a Hassan Whiteside 19 uz 18 skokova i Heat je stigao do treće uzastopne pobjede.

Najučinkovitiji u redovima Pacersa bio je Paul George koji je zabio 31 koš uz 11 skokova.