POZIV PAU GASOLU

Kako je bizarna ozljeda spasila čast europske košarke

10.02.2016 u 08:37

Bionic
Reading

Španjolac Pau Gasol ipak će zaigrati na 65. NBA All-Star utakmici, koja se 14. veljače igra u Torontu, te je tako igrom slučaja spašena čast europske košarke

Sjajni španjolski centar Pau Gasol , koji u 36. godini igra odlično za Chicago Bullse (prosjek 17,0 koševa i 10,9 skokova), naknadno je uvršten u momčad Istoka nakon što je njegov suigrač Jimmy Butler otpao zbog ozljede koljena.

Treba reći kako je Gasola predložio komesar NBA lige Adam Silver koji nikako nije mogao utjecati na izbor 12 igrača koje su izglasali navijači (petorka) i treneri (sedam pričuva). Očito je na neki način želio ispraviti nepravdu...

Tako je barem malo ispravljena nepravda koja je nanesena stranim košarkašima jer u obje All-Star momčadi među 24 igrača, usprkos činjenici što ove sezone u NBA ligi ukupno igra 100 stranaca, nije bilo mjesta za strance.

Kako je moguće da nije bilo mjesta za braću Gasol (prošle godine oba su navijači izabrali u startnu petorku), za legendarnog Nijemca Dirka Nowitzkog, zatim Francuza Tonyja Parkera?