ZAŠTITNO LICE BAUERFEINDA

NBA veteran Dirk Nowitzki otkrio tajnu svoje dugovječnosti

09.02.2016 u 21:20

Bionic
Reading

Dirk Nowitzki, najbolji europski košarkaš u povijesti NBA lige, u lipnju će proslaviti 38. rođendan, ali s obzirom na to da se ovaj sjajni Nijemac fizički još uvijek sjajno osjeća, nije donio odluku kada planira otići u igračku mirovinu. Koja je tajna njegove dugovječnosti?

Stoga ne čudi podatak kako je upravo Nowitzkog tvrtka Bauerfeind izabrala za svoje globalno zaštitno lice.

'Poznajem i cijenim Bauerfeindove proizvode već dug niz godina. Moram se pouzdati u svoje tijelo. Bauerfeind mi pomaže pri tome. Proizvodi su vrhunske kvalitete', kazao je Dirk Nowitzki, otkrivši tako tajnu svoje dugovječnosti. Naime, u svojoj 18. NBA sezoni Nowitzki vodi Dallas prema još jednom nastupu u doigravanju i zasad mu ide više nego dobro (prosjek mu je 17,6 koševa i 6,6 skokova). Međutim to nije bilo dovoljno da bude izabran u All-Star momčad Zapada koja će 14. veljače igrati na revijalnoj utakmici u Torontu, što je izazvalo polemiku u medijima. Naime, mnogi košarkaški analitičari mišljenja su da je Nowitzki 'zaslužio biti dio spektakla jer ovo mu je možda posljednja prilika...'

Za Bauerfeind, proizvođača medicinskih pomagala kao što su, primjerice, bandaže za koljeno, skočni zglob i leđa, Dirk Nowitzki je prvo globalno zaštitno lice. Tridesetsedmogodišnji međunarodni as i globalna tvrtka Bauerfeind AG dugoročno će surađivati.

'Dirka Nowitzkog nismo morali uvjeravati u kvalitetu naših proizvoda i on usprkos svojim izuzetnim postignućima čvrsto stoji na zemlji – to ga za mene čini idealnim zaštitnim licem. Jako se veselim našoj suradnji', kazao je predsjednik uprave, prof. Hans B. Bauerfeind.
Ovaj sedamdesetpetogodišnjak predstavlja treću generaciju koja vodi obiteljsku tvrtku s oko 2000 zaposlenika, osnovanu 1929.

Sin Thomas Bauerfeind (41) je financijski direktor, a kći Beatrix Bauerfeind-Johnson (36) članica je nadzornog odbora.

Bauerfeind je poznat u međunarodnom sportu. Od 2002. bandaže, ortoze, ortopedski ulošci i medicinske kompresivne čarape tvrtke iz mjesta Zeulenroda koriste se na velikim događajima kao što su Olimpijske igre. Diljem svijeta vrhunski sportaši pouzdaju se u kvalitetu višestruko odlikovanih proizvoda koji se proizvode isključivo u Njemačkoj. Čak i najbolji timovi njemačke košarkaške i nogometne savezne lige koriste medicinske proizvode tvrtke Bauerfeind.

'S Dirkom Nowitzkim želimo krenuti novim stazama i pokazati kako naši proizvodi mogu svakome dobro služiti – u svakodnevnom životu ili pak u sportu', objašnjava Thomas Bauerfeind.

U ožujku kreće nova kampanja, u kojoj će se Dirk Nowitzki po prvi puta pojaviti kao zaštitno lice.

Inače, Dirk Nowitzki rođen je u Würzburgu, gradiću u Njemačkoj, i dolazi iz sportske obitelji. Majka Helga bavila se košarkom, a otac Jörg-Werner igrao je rukomet i nastupao za reprezentaciju na svim većim natjecanjima. Starija sestra Silke također se bavila košarkom, a danas radi za NBA u odjelu za međunarodne prijenose. Dirk je još kao dječak bio većeg rasta i bavio se rukometom i tenisom, ali su mu se druga djeca rugala zbog visine i govorila mu da je 'čudovište', pa se mladi Nowitzki počeo baviti košarkom koja će mu kasnije preokrenuti život.

Nakon što se pridružio košarkaškom klubu DJK Würzburg privukao je pozornost bivšeg košarkaškog reprezentativca Holgera Geschwindnera. On je odmah opazio Dirkov talent te se ponudio da ga individualno trenira dva do tri puta tjedno. Nakon što su Dirkovi roditelji pristali Geschwindner ga je stavio u zahtjevan program. Dirk je više vježbao šut i preciznost, a manje taktičke pozicije i ostalo. Geschwindner ga je čak poticao da svira neki instrument i čita knjige kako bi što više izgradio svoju osobnost.

Nakon godinu dana Geschwindner je bio zadivljen napretkom koji je Nowitzki ostvario te mu je rekao:

'Moraš odlučiti želiš li igrati na svjetskoj razini protiv najboljih ili ostati lokalni junak u Njemačkoj. Ako želiš biti lokalni junak, prestajemo s treninzima jer si se ovdje dokazao, ali ako želiš biti najbolji i igrati protiv najboljih, onda moramo nastaviti s dnevnim treninzima.'

Nakon dva dana razmišljanja Nowitzki se odlučio na ovu drugu varijantu te postati jedan od najboljih igrača. Geschwindner ga je pustio da trenira svaki dan u tjednu s igračima DJK Würzburg.

Njegov talent uočili su i NBA skauti pa je tako na NBA draftu 1998. ovaj 213 cm visoki njemački košarkaš izabran kao deveti od Milwaukee Bucksa koji su ga nakon toga u zamjeni (trade) proslijedili u Dallas Maverickse, u kojima igra već svoju 18. NBA sezonu.

Podatak kako je 2011. osvojio titulu NBA prvaka (bio je MVP finala), kako je u sezoni 2006/07. proglašen najkorisnijim igračem lige (MVP), a trenutačno je i šesti strijelac NBA lige svih vremena, uz dodatak da bi se do službenog odlaska u igračku mirovinu mogao popeti još koje mjesto - sve to govori samo za sebe. Ispred njega su velikani kao što su Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan i Wilt Chamberlain.

Čudesna karijera u kojoj je od presudne važnosti bila i briga za tijelo. A uz Bauerfeindove proizvode Nowitzkom je očito sve bilo lakše i jednostavnije...

Najbolji NBA strijelci (9.2.2016.)

1.Kareem Abdul-Jabbar*38387
2.Karl Malone*36928
3.Kobe Bryant33226
4.Michael Jordan*32292
5.Wilt Chamberlain*31419
6.Dirk Nowitzki28962
7.Shaquille O'Neal28596
8.Moses Malone*27409
9.Elvin Hayes*27313
10.Hakeem Olajuwon*26946