SVI ŽELE NJEGA

Struka je 'za'; hoće li Perasović pogaziti svoju riječ?

08.02.2016 u 17:24

Bionic
Reading

Stručni savjet za mušku košarku Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) nakon sastanka u ponedjeljak dao je preporuku da se angažira Velimira Perasovića kao izbornika reprezentacije za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji će se održati u Torinu od 4. do 9. srpnja.

Na sjednici Stručnog savjeta prisutni su bili Dino Rađa, Damir Knjaz, Veljko Mršić, Ante Nazor, Danijel Jusup i Damir Mulaomerović, te predsjednik i stručni tajnik HKS-a Ivan Šuker i Josip Vranković.

Stručni savjet je zaključio kako bi se trebao obaviti razgovor s Velimirom Perasovićem, te predsjednikom njegova kluba Laboral Kutxe Joseom Antoniom Querejetom. Nakon tih razgovora konačnu odluku o izborniku donijet će Upravni odbor HKS-a.

Perasović je vodio hrvatsku reprezentaciju tijekom prošlogodišnjeg EuroBasketa. Nakon odličnih igara u pripremama u kojima je Hrvatska bila neporažena uslijedio je blijed nastup na samom prvenstvu. U skupini igranoj u Zagrebu Hrvatska je ostvarila tri pobjede i dva poraza da bi u osmini finala u Lilleu izgubila od Češke s visokih 59-80. U toj utakmici Hrvatska je zaostajala i više od 30 razlike, te je po njenom završetku Perasović izjavio kako je njegov posao na klupi završen.

No, većina reprezentativaca se tijekom ove sezone javno izjasnila kako bi željela da Perasović ostane izbornikom, njihovo mišljenje dijeli i Stručni savjet, sada preostaje pokušati uvjeriti Perasovića da nastavi s poslom započetim prošloga ljeta.

Hrvatska će plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza) pokušati izboriti u konkurenciji Italije, Tunisa, Grčke, Meksika i Irana. Samo će se pobjednik turnira plasirati na OI.

Stručni savjet je na sjednici u ponedjeljak predložio Upravnom odboru HKS-a imenovanje Marijana Mancea za trenera muške juniorske reprezentacije, te Vladimira Krstića za trenera muške kadetske reprezentacije.