POBJEDA ORLANDA

Hezonja promašio svih pet trica; Crnogorac zabio sa sirenom!

08.02.2016 u 09:26

  • +3

Superbowl 2016.

Izvor: Profimedia / Autor: © Stephen M. Dowell/TNS via ZUMA Wire

Bionic
Reading

Orlando Magic je sa 96:94 pobijedio Atlanta Hawkse iako je u zadnjoj četvrtini propustio veliko vodstvo, ali mu je pobjedu donio crnogorski reprezentativac Nikola Vučević pogotkom s pet i pol metara na zvuk sirene, dok Mario Hezonja u nešto više od 14 minuta na terenu nije zabio ni koša.

Vučević je utakmicu završio sa 22 pogotka i devet skokova za Orlando koji je ispustio vodstvo od 94:86 u zadnjoj četvrtini. Mario Hezonja je za Orlando odigrao 14:21 minutu, upisao dvije asistencije i ugrabio jedan skok. Zanimljivo je spomenuti kako je Hezonja promašio svih pet pokušaja za tri poena (među rookiejima Hezonja je najbolji u postotku trica, op.a.), a usprkos tome njegova je momčad pobijedila tako da će brzo zaboraviti ovu utakmicu. Nakon što je Vučević zabio pobjednički koš među prvi mu je čestitao upravo Hezonja...

Kod je najbolji bio Jeff Teague sa 24 koša, a Kent Bazemore je dodao 23 uz osam skokova. Magic je na početku utakmice vodio sa 14 razlike, a nakon prvog poluvremena sa 48-41. Hawksi su u prvom poluvremenu imali šut od samo 34 posto.


Chris Paul je utakmicu počeo loše, ali ju je zuavršio sjajnom igrom i donio tako pobjedu Los Angeles Clippersima od 100-93 nad Miami Heatom. U zadnjih dvije minute zabio je dvije trice uz jedan šut, a utakmicu je završio s ukupno 22 koša. Paul je u prvoj četvrtini promašio sedam šuteva, a onda je promašio još dva prije nego je zabio prvi koš. J.J. Redick je ubacio 14 koševa, Wesley Johnson 10, a DeAndre Jordan i Cole Aldrich su ugrabili svaki po deset skokova. Najučinkovitiji kod Miamija bili su Chris Bosh, Dwyane Wade i Goran Dragic koji su zabili po 17 koševa, a Luol Deng je dodao 15.


Denver Nuggets su sa 101-96 pobijedili New York Knickse u Madison Square Gardenu. Nuggetse su predvodili Danilo Gallinari i Will Barton sa 19 pogodaka svaki, ali pobjedu je donio rookie Emmanuel Mudiay je zabio devet od ukupno 15 koševa u odlučujućoj zadnjoj četvrtini. Kristaps Porzingis je zabio 21 koš uz 13 skokova za Knickse koji su izgubili pet utakmica zaredom. Za New York je zaigrao ponovno i Carmelo Anthony koji je pauzirao jednu utakmicu zbog bolova u koljenu i njegov je učinak sinoć iznosio 21 koš, sedam asistencija i šest skokova.

Boston Celtics su sa 128-119 bili bolji od Sacramento Kingsa, a Avery Bradley je za pobjedu zabio 25 koševa, dok je Isiah Thomas dodao 22. Jared Sullinger se izjednačio sa svojim najboljim ovosezonskim učinkom s 21 pogotkom, a Tyler Zeller je ubacio 17 uz sedam skokova za Boston koji je imao šut od 56 posto. DeMarcus Cousins je bio najbolji u redovima Sacramenta sa 31 pogotkom.