NEMORALNA PONUDA KINEZA

Srna i Dudu ostali bez važnog suigrača: Morao sam odgovoriti brzo!

05.02.2016 u 11:50

Bionic
Reading

Napadač ukrajinskog Šahtara 26-godišnji Brazilac Alex Teixeira novi je igrač Jiangsu Suninga, a kineski klub će za njegov prijelaz platiti vrtoglavih 50 milijuna eura odštete, potvrdio je u petak klub iz Donjecka na svom službenom internetskom portalu.Očito tu nemoralnu ponudu nisu mogli odbiti...

'Šahtar Donjeck i Jiangsu Suning FC dogovorili su sve formalnosti oko prijelaza Alexa Teixeire u kineski klub. Odšteta za Brazilca je 50 milijuna eura', objavio je Šahtar.

Tako su kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna i bivši 'vatreni' Eduardo Da Silva ostali bez suigrača koji je u momčad iz Donjecka stigao još u prosincu 2009. iz Vasca da Game. U šest godina provedenih u dresu Šahtara Teixeira je skupio 223 nastupa u svim natjecanjima i postigao 89 pogodaka. Brzina kojom je dogovoren ovaj prijelaz zatekla je i Brazilca.

'Sve se dogodilo toliko brzo da mi još uvijek treba vremena kako bih sve shvatio. Nazvao me moj menadžer dok sam bio u zračnoj luci i putovao na pripreme Šahtara. Morao sam odgovoriti brzo, a odluka nije bila nimalo laka', poručio je Teixeira iz Španjolske, gdje se opraštao od dojučerašnjih suigrača i za sobom ostavljao snove o preseljenju u englesku Premier ligu.

'Ljudi su znali da sam želio ostati u Europi, ali sve ponude engleskih klubova bile su isprazne. Sada se, eto, selim u Kinu i još više udaljavam od mogućeg nastupa za brazilsku reprezentaciju', izjavio je pomalo razočarani 26-godišnji napadač za čije se usluge zanimao Liverpool, a koji će zasada ostati upamćen kao rekorder po iznosu odštete što ga je jedan kineski klub platio.

O klubu i gradu u koji dolazi informirao se putem interneta. Tamo će ga dočekati sunarodnjak Ramires koji je prije nekoliko dana iz Chelseaja preselio u Jiangsu za odštetu od 30 milijuna eura. Teixeirin transfer glatko je nadmašio taj iznos, ali i onaj od 42 milijuna eura koliko je Guangzhou Evergrande pristao platiti za prijelaz kolumbijskog napadača Jacksona Martineza iz Atletico Madrida.

Za kineske klubove prijelazni rok završava 26. veljače pa ne bi bilo veliko čudo da se u sljedećim tjednima dogodi još koji zvučan transfer. Kinezi su u ovom prijelaznom roku već potrošili oko 250 milijuna eura, čime su dostigli engleske klubove, koji su dosada slovili za najveće potrošače.