KAKO BEZ VOĐE?

Težak udarac za Francuze uoči odlaska na igre u Rio

02.02.2016 u 20:01

Bionic
Reading

Najbolji francuski košarkaš i zvijezda San Antonio Spursa Tony Parker (33) mogao bi propustiti Olimpijske igre u Rio de Janeiru, naravno ukoliko se Francuska plasira na njih

Parker je u utorak objavio da njegova supruga Axelle Francine i on čekaju drugo dijete, a termin poroda je koncem srpnja.

"Morat ću razgovarati s vodstvom reprezentacije, ali i pregovarati sa suprugom. Bit će jako teško, raspored je prepun," kazao je Parker koji je od 2013. u braku s francuskom novinarkom Axelle Francine. Par već ima dvogodišnjeg sina Josha. Od 2006. do konca 2010. je bio u braku s glumicom Evom Longorijom.

Njegova izjava iznenadila je vodstvo Francuskog košarkaškog saveza. Predsjednik Jean-Pierre Siutat i tehnički direktor Patrick Beesley su poručili kako nisu razgovarali s Parkerom, dodavši kako se nadaju da će se ipak pronaći zajedničko rješenje.


Francuze od 4. do 10. srpnja očekuje kvalifikacijski turnir u Manili na kojem će igrati u skupini protiv Filipina i Novog Zelanda. U drugoj skupini će snage odmjeriti Turska, Senegal i Kanada, a samo pobjednik turnira ide u Brazil. Olimpijske igre su od 6. do 21. kolovoza. Francuska košarkaška reprezentacija je osam puta nastupila na OI, a najveći uspjeh ostvarila je 1948. i 2000. godine osvojivši srebrne medalje.

Parker je neosporni vođa 'tricolorea', ovo najboljima može napraviti samo on...