BIJES U TORNJU

Cibonin oštar istup; udarili po Cedeviti i mladom talentu

07.01.2016 u 15:55

Bionic
Reading

Ivica Zubac odlučio je napustiti Cibonu te potpisati za aktualnog hrvatskog prvaka Cedevitu na tri i pol sezone. Zbog toga su iz Tornja objavili oštro priopćenje

Kako je Tportal ranije pisao, Cedevita je je brzo reagirala i pojačala svoju momčad novi talentom. Iz Cibone nisu presretni kako se cijela situacija završila te su objavili priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

'KK Cibona je iznenađena željom igrača Ivice Zubca za raskidom ugovora s KK Cibona. Ivica Zubac je kao igrač Cibone imao sve uvjete kao i ostali mladi perspektivni igrači u krugu prve momčadi i omladinskog pogona. Njegova želja za raskidom ugovora je temeljena na navodnom nezadovoljstvu statusom u momčadi i minutažom, iako je imao veliku minutažu i bio najbolji igrač na utakmicama protiv Energiae Rovinarija i Tajfuna.

Smatramo da svojom reakcijom pokazuje izrazito nepoštivanje kolega, mlađih i starijih, koji se borbenošću i zalaganjem na terenu bore za svoju minutažu.

Dovesti u pitanje rad trenera koji su ga trenirali prije, kao i sadašnjeg trenera, koji bilježi pobjede u šest od zadnjih sedam utakmica, je bespredmetno, jer je očigledan napredak svih mladih igrača u klubu, kako na poziciji centra, tako i na ostalim pozicijama.

Također, iznenađeni smo i postupkom KK Cedevita, koja na ovakav način želi destabilizirati naš klub te vrbuje naše mlade igrače i nagovara da se na bilo koje načine riješe ugovornih obveza i prijeđu u njihove redove. Ivica Zubac je treći mladi talentirani igrač koji je nagovoren za prelazak iz Cibone. Htjeli bi još za kraj navesti da su sve financijske obveze prema igraču na današnji dan u potpunosti podmirene pa je ovakvo ponašanje igrača neprihvatljivo za klub.'