ZADAR DOǦUŞ BASKETBALL TOURNAMENT

Talijani oduševljeni euroligaškim turnirom: Širimo se prema zapadu

09.12.2015 u 08:40

Bionic
Reading

Zadarski euroligaški košarkaški turnir ZDBT 2015 dobitnik je ovogodišnje nagrade Grada Zadra 'Nasmiješeno sunce' za izniman doprinos u uspješnom odvijanju turističke sezone. Potvrda je ovo uspješne formule tvrtke S Event koja je turnir zamislila i realizirala kao jedinstveni projekt u kojem se nadopunjuju sport, zabava, kultura i turizam.

Nakon dvije godine održavanja Zadar Basketball Tournament je, priznali su to svi u svijetu košarke, postao najbolji predsezonski turnir u Europi. Velike zasluge za to pripadaju i generalnom sponzoru ZDBT-a 2015, Dogus grupi koja je prepoznala vrijednosti i visoke kriterije ovog sportskog događaja.

Tri mjeseca po završetku drugog, pripreme u organizaciji trećeg izdanja su u poodmakloj fazi. Nakon posjeta euroligaškim klubovima i utakmicama u Njemačkoj, Grčkoj i Turskoj te brojnih susreta i sastanaka polako se kristaliziraju imena sudionika za ZDBT 2016. Među njima bit će onih koji su svojim sudjelovanjem već doprinijeli etabliranju zadarskog euroligaškog turnira, ali i novih imena koji će ga podignuti na još višu razinu.

Zanimanje za turnir je veliko, što potvrđuje i jučerašnji posjet talijanskog novinarskog dvojca Matteo Zanini i Raffaelle Baldini iz tvrtke Sport & Development Zadru. Riječ je o agenciji kojoj pripadaju košarkaški portali Basketnet i Megabasket koji su sa zanimanjem pratili turnir i promovirali Zadar kao iznimnu turističku i košarkašku destinaciju. Stigli su u Zadar po najnovije informacije o turniru i saznali ono što ih je ponajviše zanimalo, a to je činjenica da će jedan talijanski euroligaš sigurno dobiti pozivnicu za ZDBT 2016.

'U ovom trenutku još je rano za otkrivanje svih karata, no izvjesno je kako se turnir, kako smo i najavili, širi prema zapadnom tržištu. Istovremeno možemo najaviti nove projekte koje ćemo realizirati s već postojećim partnerima. Riječ je o projektima humanitarnog karaktera koji promiču košarku među najmlađima s ciljem njihovog uključivanja i zadržavanja u ovom sportu što je otpočetka vizija S Eventa koju dijelimo s našim partnerima. Mreža naših poslovnih i medijskih partnera se širi. Otvoreni smo za sve one koji se prepoznaju u našim projektima i u njima vide svoj poslovni, marketinški ili sportski interes', kazala je direktorica tvrtke S Event i predsjednica organizacijskog odbora ZDBT-a Zdenka Zrilić.